Sleaford Mods – English Tapas
Door op 04 mei 2017

Band: Sleaford Mods
Album_title: English Tapas
Release_date: 04/02/2017
Label: Rough Trade
Rating: Vier sterren (4)
English Tapas Sleaford Mods
4
4

De heren, Andrew Fearn en James Williamson zijn weer terug. English Tapas, is het eerste album op Rough Trade. Wie benieuwd is naar wat English Tapas nu precies is, bekijk de hoes. daar staat een prachtige foto op. Williamson had de term ooit  op een pub menu zien staan.

Sleaford Mods zullen niet veel aan hun stijl wijzigen, maar staan er op English Tapas songs als Jolly F*cker of Face To Faces? Op het eerste gehoor nog niet, maar dat wil niet zeggen dat er niet voldoende te genieten valt. En Britser kan je het nog steeds niet vinden. De heren hebben net even meer aandacht besteed aan arrangementen dan op bijvoorbeeld voorganger en de kale beats en baslijntes zijn soms net even melodieuzer en daardoor weer een stukje spannender En na 9 albums is er voor Williamson nog steeds voldoende om zich over op te winden. Van te hoge bierprijzen tot aan natuurlijk Brexit. Dat resulteert wederom in een verzameling uitstekende songs die imet de beperktheid van middelen nog steeds verdomd afwisselend klinken. Moptop klinkt als electro punk, Cuddy zit vol met donkere sinistere beats en de subtiele piano doet daar wonderen (net als in Dull overigens) en I Feel So Wrong laat helemaal ontwikkeling horen.

De formule is nog lang niet uitgewerkt en met English Tapas bewijst Sleaford Mods één van de opwindendste acts te zijn die er op dit moment uit de UK komt

Tracklist English Tapas:

 1. Army Nights
 2. Just Like We Do
 3. MopTop
 4. Messy Anywhere
 5. Time Sands
 6. Snout
 7. Drayton Manored
 8. Carlton Touts
 9. Cuddly
 10. Dull
 11. B.H.S.
 12. I Feel So Wrong