Rosebuds – Sand + Silence
Door op 26 augustus 2014

Band: Rosebuds
Album_title: Sand + Silence
Genre: Alternative
Release_date: 08/26/2014
Label: Western Vinyl
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3331092
Sand + Silence Rosebuds
3.5
3.5

De terugkeer van Rosebuds, de band van Ivan Howard en Kelly Crisp die na hun vorige album Loud Planes Fly Low uit 2011 eigenlijk uit elkaar viel, is met het verschijnen van het fijne Sand + Silence een feit.

Dat laatste album was bepaald niet hun beste (dat is absoluut het meesterlijke, uit 2005 afkomstige, Birds Make Good Neighbors) en liet duidelijk horen dat de rek uit de samenwerking was. Nadat de mannen de afgelopen jaren muziek op eigen kracht maakten nodigde fan Justin Vernon (Bon Iver), die ook als gastmuzikant op hun vorige albums meespeelde, de mannen uit om in zijn studio te werken aan nieuwe materiaal en daarmee Rosebuds nieuw leven in te blazen. De tijd zonder elkaar heeft de mannen goed gedaan. Met Sand + Silence is het enthousiasme terug in het schrijven en spelen van songs.

Het zesde Rosebuds-album is daarmee met 11 nieuwe songs een lekker divers album geworden. Tracks als Mine, Mine Mine en Death Of An Old Bike zijn voorbeelden van zeer aanstekelijke, bruisende popsongs. Het titelnummer, In My Teeth en Tiny Bones laten dan weer de meer intieme kant van de band horen. Juist de diversiteit in tracks maakt Sand + Silence een muzikaal lekker rijk album en een plaat die je ongemerkt veel vaker draait dan je verwacht had.

Tracklisting Sand + Silence:

 1. In My Teeth
 2. Sand + Silence
 3. Give Me A Reason
 4. Blue Eyes
 5. Mine Mine Mine
 6. Wait A Minute
 7. Esse Quam Videri
 8. Death Of An Old Bike
 9. Looking For
 10. Walking
 11. Tiny Bones