Richard Bolhuis: Nieuwe expositie, nieuwe HOCC songs
Door op 18 maart 2017

Artiest: Richard Bolhuis
Band: House Of Cosy Cushions
Genre: Alternative

Met een nieuwe installatie getiteld Roots With No End, gemaakt in opdracht van het Groninger Museum, exposeert Richard Bolhuis vanaf 31 maart in De Synagoge in Groningen. Op de opening zal Bolhuis tevens met zijn band House of Cosy Cushions optreden.

Bolhuis blijft super actief. Verraste hij april vorig jaar nog met de expositie Sanctuary, de rest van het jaar was gevuld met het voorbereiden van nieuwe exposities (onder meer in de Hundred Years Gallery in Londen, Museum De Buitenplaats in Eelde en de dus nu voor het Groniger Museum). Daarnaast had hij ook nog vele optredens met zijn band House of Cosy Cushions en werd er hard gewerkt aan een vierde album.

Rond de opening van de opvallende nieuwe expositie Roots With No End worden alvast twee nieuwe tracks van de band gelanceerd: Music We Make Will Keep Us Sane en Spirit Door zijn erg mooie en tegelijk opvallende tracks te noemen vooral ook omdat de band samengewerkt heeft met de Ierse zangeres Carol Anne McGowan. Dat dit een ideale combinatie is bewijzen de songs volop. Mooie aanvulling op het rijke oeuvre van de band.

Op 31 maart, de openingsavond van Roots With No End, een installatie die bestaat uit soundscapes, film en tekeningen zal Bolhuis (vocalen/gitaar/harmonium en machines) met zijn band ( Stephen Kiernan – drums, Carol Anne McGowan – vocals, Saskia Meijs – viola en Bastian Teeuwen – singing saw & keys) optreden en deze nieuwe songs en ouder werk ten gehore brengen.