Rage Against The Machine boxed
Door op 02 juni 2010

Band: Rage Against The Machine
Album_title: The Collection
Genre: Alternative
Label: Sony

De eerste 5 albums van Rage Against The Machine zijn nu in een speciale boxset verkrijgbaar. Prima op tijd voor het concert wat de band op 9 juni in het Gelredome zal gaan geven.

Het uit Los Angeles afkomstige Rage Against The Machine was een van de grote muzikale spraakmakers van de jaren 90. Met hun onstuimige en opwindende rock-meets-hiphop en hun politieke, soms ronduit militante, teksten wisten ze elk publiek te overmeesteren. Zanger/rapper Zack de la Rocha en gitarist Tom Morello waren binnen de band de ware crowdpleasers. Hun eerste gelijknamige album had in Killing In The Name Of een klassieker. De daarop volgende albums waren al net zo succesvol als het miljoenen stuks verkopende debuut. Maar vooral live bleef de band het publiek optimaal boeien.

De band ging officieel in 2000 ter ziele omdat de la Rocha de band verliet. De overgebleven bandleden startten vervolgens met oud Soundgarden zanger Chris Cornell de band Audioslave. Die band verkocht ook weer miljoenen albums. Nadat Cornell die band in 2007 had verlaten (eerst om solo te gaan en daarna om Soundgarden te herstarten) was de weg weer vrij voor Zack de la Rocha. De Amerikaanse reünie concerten werden vervolgens zo goed ontvangen dat er een wereldtour werd gepland. Op 9 juni speelt de band nu in het Nederlandse Gelredome.

In een fraaie boxset zijn de eerste 5 albums (Rage Against The Machine, Evil Empire, The Battle Of Los Angeles, Renegades en Live At The Grand Olympic Auditorium) nu opnieuw en compact uitgebracht. De kartonnen hoesjes van de albums bevatten het originele artwork en bevatten de originele boekjes.

Written in Music Nieuwsbrief