Psych Lab, psychedelica festival in Effenaar
Door op 23 april 2014

Eindhoven-Psych-Lab-2014Een nieuw underground psychedelische muziekfestival georganiseerd door Effenaar en Liverpool Psych Fest in Effenaar, Eindhoven.

Grenzen worden opgezocht, overschreden en ondervraagd. Onderzoekers, exploratie en arena’s als audio laboratoria zijn nodig om dergelijke ondervragingen en testen uit te voeren. De organisatie zocht daarbijeen locatie waar de nodige podiumlaboratoria konden worden neergezet. Waar in Nederland kan dit niet beter dan in Eindhoven. Met een lange en trotse history in uitdagende industriële, wetenschappelijke en muzikale grenzen biedt Eindhoven uitstekende mogelijkheden. Psych Lab verkent daarbij de psychedelica trance in zijn meest afgeleide en progressieve vormen  design, wetenschap en natuurlijk waar het om draait: muziek.

Bevestigde en klinkende namen zijn: Wooden Shjips, Suun, Disapears, The Woken Trees, Hookworms, The Growlers, Follakzoid, Anthroprophh, The Wands, Cosmonauts, Lay Llamas.

Woodenshjips van frontman Ripley Johnson leggen daarbij combinaties bloot  van krautrock en invloeden van obscure japanse psychedelische groepen als Fushitsusha, maar ook van Can uit de roemruchte krautrockperiode uit d jaren 70. Hun laatste album, Back To Land, is een zinderende ruimtereis  die de weg naar aarde maar net heeft teruggevonden. Het Chileense Follakzoid daarentegen is een collectief die een soort spirituele trance experience ten gehore brengen. Met nummers als Trees en 9 van hun album II nemen ze je in een kleine veerpont mee naar mee naar  de buitengrenzen van het zonnestelsel. Superlatieven spreken te kort.

Eindhoven Psych Lab vindt plaats op 6 en 7 juni in en om de Effenaar in Eindhoven. Weekendkaarten zijn te koop voor € 62,50.