Première nieuwe track Tamino en eerste EP aankondiging
Door op 11 mei 2017

Genre: Alternative
Label: Unday Records

Deze week is de wel heel overtuigende debuut-EP van Tamino, een twintigjarig supertalent met een unieke stem uitgekomen. Zijn geluid is poëtisch, melancholisch en adembenemend. Na België met storm te hebben veroverd (hij stond twee weken geleden plots op nummer 1 in De Afrekening van Studio Brussel) meldt Tamino zich nu dus ook in Nederland. De EP is vanaf vandaag op zowle CD als 10 inch vinyl verkrijgbaar.

Om deze gebeurtenis wat extra aandacht te geven komt vandaag een nieuwe clip van een track van de Cabin Sessions uit:

Samen met Tom Pintens nam Tamino afgelopen jaar een vijf tracks tellende EP op; één van die tracks, Habibi, maakte hem één van de winnaars van De Nieuwe Lichting, een talentenjacht op Studio Brussel. Eerder maakte hij, samen met Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Koen Wauters (Clouseau), deel uit van de Radio 1 sessies georganiseerd door Het Zesde Metaal, intussen labelmaatjes bij Unday Records, waar ook Trixie Whitley, Flying Horseman en Hydrogen Sea thuis zijn.

Tamino is de oudste zoon van een Belgische moeder en een Egyptische vader. Een antropologe met passie voor viool en piano, en een evenementenorganisator die elkaar ontmoetten in de West-Afrikaanse republiek Guinee. De eerste passie van de 20-jarige Tamino Moharam Fouad was het theater: ‘het was de eerste beet van de performancemicrobe, veronderstel ik’, vertelt Tamino. ‘Ik was altijd geïnteresseerd in het vertalen van gevoelens, emoties en ideeën naar iets anders’. Komt ervan, wanneer je moeder je naar het hoofdpersonage in Mozarts opera Die Zauberflöte noemt.

Tegen de tijd dat Tamino ook Radiohead en Jeff Buckley, met wie hij vaak vergeleken wordt (‘zelfs toen ik nog in punkgroepjes speelde en Buckley niet kende’), toevoegt aan z’n lijstje artiesten die hem inspireren, ligt het vast: ‘ik wilde iets met muziek doen. Dat kon ik op mezelf doen, op mijn slaapkamer, of ik kon mijn horizonten verruimen, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren’. Van Mortsel, bij Antwerpen, ging het richting Amsterdam, waar hij zich inschrijft in het conservatorium.

Op 22 mei presenteert Tamino de EP in de Melkweg theaterzaal. Deze zomer staat Tamino onder meer op Mama’s Pride, het Valkhof Festival en het Vondelpark openluchttheater. In België schopt hij het deze zomer al tot op Rock Werchter en Pukkelpop. Op 14 decemebr zal hij optreden in Ekko in Utrecht.