Poppodium EKKO viert 25-jarig bestaan met uniek vinyl
Door op 22 juni 2011

De maand oktober staat voor podium EKKO in Utrecht in het teken van een meer dan bijzondere verjaardagspartij. Het meest intieme poppodium van de Domstad bestaat 25 jaar. Sinds 1986 heeft EKKO zich ontwikkeld tot een professioneel poppodium dat niet meer weg te denken is uit Utrecht en zelfs tot ver buiten de regio bekend staat als een spannend ontdekpodium. Vaak stond EKKO aan de wieg van het ‘grote succes’ van in ons land nog relatief onbekende artiesten; Franz Ferdinand, Death Cab For Cutie, Triggerfinger, Patrick Watson, The Wombats, Infadels, Midlake, Enter Shikari, Joan As Police Woman en Saybia zijn voorbeelden van internationale bands die na het optreden in EKKO in Nederland doorbraken.

Om de 25 jaar indrukwekkende muziekgeschiedenis die in EKKO is geschreven op een unieke manier onder de aandacht te brengen, wil de organisatie van het poppodium onder de naam EKKO RECORDINGS vinyl uitbrengen met daarop de hoogtepunten van de afgelopen jaren. Dit in twee delen van ieder 12,5 jaar; de periode van 1986 tot 1998 en van 1998 tot 2011. Het bijzondere aan dit authentieke project is dat het zowel crowdfunded als crowdsourced is. De platen worden niet alleen door donateurs financieel mogelijk gemaakt, ook de content wordt bepaald door het publiek. Via de website www.ekko.nl/recordings kan men stemmen op de hoogtepunten uit de genoemde periodes. De stem van donateurs telt hierbij dubbel en zodoende hebben zij meer invloed op de uiteindelijke samenstelling. Excelsior Recordings, hét label voor kwaliteitspop en eveneens jarig dit jaar, zal EKKO ondersteunen bij de productie van het vinyl.

Het jubileum vinyl-project komt zoals gezegd komt tot stand dmv ‘crowdsourching’ en ‘crowdfunding’.. Het is daarin belangrijk dat het publiek via de website van Voordekunst.nl een stem uitbrengt / doneert, om het eea uiteindelijk te realiseren. Dit kan via deze website: http://voordekunst.nl/vdk/project/view/47-ekko-recordings. Voor eind augustus moet er een bedrag van 10.000 euro worden verzameld om het vinyl uit te kunnen brengen. Inmiddels is er zo’n 1.900 euro verzameld, maar we hebben nog een lange weg te gaan.