The Pineapple Thief – Magnolia
Door op 23 november 2014

Band: The Pineapple Thief
Album_title: Magnolia
Genre: alternative rock
Release_date: 09/15/2014
Label: Kscope
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3339894
Magnolia The Pineapple Thief
3.5
3.5

Pineapple Thief heeft deze herfst een nieuwe plaat uitgebracht: Magnolia. Zanger, gitarist en tekstschrijver Bruce Soord heeft het heel druk met allerlei ’side projects’, zoals Katatonia en Wisdom Of Crowds, maar gelukkig staan al deze bewonderenswaardige muzikale escapades de focus op The Pineapple Thief niet in de weg. Wel was het inmiddels ruim 2 jaar geleden dat we het vorige album All The Wars, voorgeschoteld kregen.

Met Magnolia wordt er geen nieuwe weg ingeslagen, maar stevig doorgewandeld op het resoluut door de Britse mannen gekozen muzikale pad. Ze leveren een consistent en krachtig album af waar weinig op is aan te merken. Wat opvalt is dat Magnolia geen uitgesponnen composities bevat, maar behapbare songs met een duidelijke structuur, kop en staart. Geen poespas, geen uitstapjes, geen uitschieters, maar consequente en evengoed afwisselende tracks. 12 stuk voor stuk sterke nummers die een breed publiek zullen aanspreken.

The Pineapple Thief houdt van een gestroomlijnde aanpak. De band moet het vooral hebben van texturen, sfeer en sterke melodielijnen, en niet van complexiteit. Dat hoor je terug in Magnolia. Het is een zeer toegankelijk album met zowel stevige als wat gevoeligere nummers.

Magnolia is een prima album van een ervaren band die zich langzaam maar zeker dieper wortelt in de rockwereld en bijna onopgemerkt steeds wat verder wegdrijft van het progrijk. Dat laatste zullen echte progliefhebbers jammer vinden, maar kan ongetwijfeld de goedkeuring wegdragen van menig rockfan.

The Pineapple Thief is deze week op meerdere plaatsen in Nederland live te bewonderen: op 26 november staan ze in de Nieuwe Nor in Heerlen, op 27 november in de Romein in Leeuwarden, op 28 november in poppodium de Boerderij in Zoetermeer en 29 november in de W2 in Den Bosch.

Tracklisting – Magnolia:

 1. Simple As That
 2. Alone At Sea
 3. Don’t Tell Me
 4. Magnolia
 5. Seasons Past
 6. Coming Home
 7. The One You Left To Die
 8. Breathe
 9. From Me
 10. Sense Of Fear
 11. A Loneliness
 12. Bond