Peter Murphy – Lion
Door op 31 mei 2014

Artiest: Peter Murphy
Album_title: The Mystical Beast Of Rebellion
Genre: Goth Rock
Release_date: 06/03/2014
Label: Netterk
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3301321
The Mystical Beast Of Rebellion Peter Murphy
3
3

Bauhaus, een van de gothpionieren met Bela Lugosi’s Dead als een hoogtepunt, is al een tijdje ter ziele. Uebergoth Peter Murphy is daarbij met Lion, geproduceerd door Youth van Killing Joke, al weer aan zijn tiende soloalbum toe.

Een erkenning van de perversiteit en morbiditeit als een fundamenteel feit van het leven? Het valt wel direct op dat Peter Murphy het typerende Bauhaus geluid niet kan loslaten. Lion biedt een zware mix van emotie en diepe zware goth romantic. Met invloeden van het katholocisme, punk, Iggy Pop en veelvuldige gebruik van jaren 70 Bowie impressies wordt het geheel tot een No Wave achtige maar snerpende groove getransformeerd. Als neo uebergoth is Peter Murphy blijkens verplicht in die sferen blijven hangen. Niet dat dat erg is, want de typische Bauhaussound als Dark Entries, al is met met een flinke vleug electro, is duidelijk terug te horen in nummers als Low Tar Stars.

Met het zogenaamde niche geluid van het vroegere Bauhaus is blijkbaar een ​​hele nieuwe generatie fans aangeboord. Deze nieuwe legioenen van Bauhaus-toegewijden en adepten zijn niet meer uitsluitend in het  zwart geklede hipsters en excentriekelingen. Het zijn eerder personen die zich identificeren met een strijdkreet uit de marge. Daarbij wordt gitarist Daniel Ash in het geheel zeker gemist in deze “nieuwe” Bauhaus sound.

Alone in a darkened room, The count


Tracklist Lion:

 1. Hang Up
 2. I Am My Own Name
 3. Low Tar Stars
 4. I’m On Your Side
 5. Compression
 6. Holy Clown
 7. The Rose
 8. The Gost Of Shokan Lake
 9. Eliza
 10. Loctain
 11. Lion

Written in Music Nieuwsbrief