Pega Monstro – Casa De Cima
Door op 13 juni 2017

Band: Pega monstro
Album_title: Casa De Cima
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 06/02/2017
Label: Upset the Rhythm
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3641579
Casa De Cima Pega monstro
3
3

De Portugese zusjes Julia (drums) en Maria Reis (gitaar) laten al 2 albums lang hun aanstekelijke vorm van rammelende garagepunk op de wereld los met hun act Pega Monstro. Naast de energie die ze tentoonspreiden, vergezeld van knappe samenzang, is het voornamelijk bijzonder dat de teksten in hun moedertaal zijn.  Zo is het voor ons niet-Portugees sprekende luisteraars op tekstueel vlak dus niet te volgen, maar dit is niet erg, want muzikaal is het bijzonder en pakkend genoeg om te overtuigen.

Op Casa De Cima wordt er meer variatie en experiment opgezocht. Ook valt er een strakkere studioproductie te horen. Geflirt met etherische dreampop zorgt vooral voor een glansrol van hun samenzang, maar het daarbij komende langzamere tempo zorgt er ook voor dat de zo gebruikelijk stoot energie meer naar de achtergrond verdwijnt. Dit valt des te meer op bij de kortere liedjes, deze klinken nu een beetje saai.  Pas op Sensação lijkt er een goede balans te ontstaan tussen uitgesponnen noiserock-achtige passages en dromerige vocalen. Afsluiter Odemira begint vervolgens als de energiestoot waar we heel het album al naar op zoek waren, om daarna alsnog plaatst te maken voor een lange, dromerige jam. De akoestische “verrassingstrack” waarmee we vervolgens afsluiten is totaal misplaatst, maar klinkt wel zeer gezellig.

Zo proberen de zusjes verschillende nieuwe geluiden, productietechnieken en invloeden van andere genres in hun muziek te stoppen. Die durf is aan te prijzen en klinkt als een logische stap voorwaarts, na jaren min of meer hetzelfde te hebben geklonken. Helaas is het eindresultaat nog niet altijd even geslaagd. Maar de potentie is er, dat is misschien wel even belangrijk.

Tracklisting Casa De Cima:

  1. Ó Miguel
  2. Partir a Loiça
  3. Fado da Estrela d’Ouro
  4. Cachupa
  5. Pouca Terra
  6. Sensação
  7. Odemira