Pedro Pico Pop 2015: vijf acts die het meer dan waard zijn
Door op 14 juli 2015

Komende zaterdag is het weer tijd voor het alternatieve kunstzinnige muziekfestival Pedro Pico Pop. Artiesten als DeWolff en Kraantje Pappie zullen genoeg liefhebbers trekken. Omdat het festival echter een uitblinker is in het programmeren van opkomende acts of underground uitblinkers, bij dezen vijf optredende acts die bij de velen geen belletje zullen doen rinkelen maar de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.

Theo Verney (UK)

Voor een rauw rockend begin van je dag moet je Theo Verney uit Engeland zeker gaan zien. Het rock ‘n roll wonderkind is de afgelopen 18 maanden bezig geweest met het opbouwen van zijn muzikale carrière door vooral heel veel te spelen. Hij stond onder andere in het voorprogramma van Drenge en Parquet Courts. Check vooral zijn laatste EP Brain Disease.

16.00, Bunker

Donnerwetter (NL)

Donnerwetter heeft een sterke achterban blijkens de tagactie die Pedro Pico Pop hield op Facebook om een vervanger te vinden voor Flamingo Tours, die af had gezegd. Donnerwetter is het geesteskindje van Rocco Ostermann en Wout Kemkens die ook spelen in Shaking Godspeed. De band wil mensen verassen met absolute melodieen en avant-gardistische rock met een rootsy inslag. Het titelloze debuutalbum verscheen vorig jaar en de opvolger komt er dit najaar aan.

18.15, Rock ‘N Roll Stage

Rape Blossoms (BE)

Het Gentse collectief Rape Blossoms is eigenzinnig en hondsbrutaal. In Belgie maken ze al een tijdje indruk. De band is gedreven, de sound is donker, rafelig en mysterieus. De live-shows schijnen strak, stevig en verdomd goed te zijn. EP Ruinenlust is onder meer te beluisteren op Spotify.

19.00, Bunker

Crows (UK)

Crows uit London is in Engeland zijn al een flink eind op weg en toeren ze met bands als Wolf Alice. Verwacht intense en donkere psychedelische garagerock.

22.00, Bunker

The Black Cult (NL)

Voor goede garagerockbandjes moet je in Groningen zijn. De nieuwste aanwinst van Groningen is The Black Cult. Vorig jaar kwam er een EP uit op Tender Records en sindsdien is het hard gegaan met de drie mannen die een aanstekelijke mix van garage, punk en pop spelen. The Black Cult maakte een verpletterende indruk op Noorderslag, ging op tour met The Miseries (ook op Pedro Pico Pop) en speelden Popronde kapot.

23.30, Bunker

P.S.: Natuurlijk is dit nog maar een kleine greep uit het programma. Zo kun je ook genieten van onder meer Tijuana Panthers, PAUW en Mountain Bike. Zie voor de complete line-up, blokkenschema en tickets (à € 17,- p.s.) pedropicopop.nl.