Oscar And The Wolf – Entity
Door op 08 oktober 2014

Band: Oscar And The Wolf
Album_title: Entity
Release_date: 10/06/2014
Label: Debonair
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3300049
Entity Oscar And The Wolf
4
4

Ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn, misschien vooral vrouwen, die volledig wegzwijmelen als ze Undress horen, een sexy track op Entity, het eerste album van Oscar And The Wolf, de Belgische formatie die eerder enkele smaakvolle ep’s op de markt bracht.

Zo staan er wel meer nummers op die een zinnenprikkelende werking hebben. Het complete album is zelfs erotisch geladen.

One thing left on your body I can undress

Lay back, lay back

Still you know I get lost in you

I can make you undress

Let go, let go

See the lust don’t break on us when you’re putting on a show

Het is de zwoele elektronica, in combinatie met het licht zuchtende stemgeluid van Max Colombie die een betoverende werking veroorzaken. Colombie heeft dat zwoele in elk geval niet van zijn stiefvader Frank Vercauteren, de onsympathieke Belg, die de latere cokesnuiver Wim Kieft in 1985 tijdens België-Nederland een rode kaart aansmeerde die Nederland – waarschijnlijk – het WK van 1986 in Mexico kostte. Laten we Vercauteren snel vergeten. Kloothommel.

Oscar And The Wolf is vooral het kindje van Colombie (23), die alle nummers schrijft voor de band. Dat doet hij ’s nachts. Vast met een goede fles wijn in de buurt. Uit Somebody Wants You:

Take me under

Show me on the backseat

You give it to me slow

It’s you and I

I’m not making you choose, love

Don’t make me bite

De dromerige r&b-beats waarop hij zijn teksten laat drijven, verraden een hang naar romantiek, zelfs zonder zijn zorgvuldig gekozen woorden. Hij heeft Hermann Hesse gelezen, de in Duitsland geboren Zwitserse schilder, dichter en schrijver, die in 1946 de Nobelprijs voor de Literatuur in de wacht sleepte. Man van fraaie oneliners, zoals ‘De meeste dingen in het leven doet men, ook al doet men het anders voorkomen, vanwege de vrouwen’. Maar ook: ‘In staat zijn jaren weg te geven voor de glimlach van een vrouw, dat is geluk’.

Het lijdt geen twijfel dat Hesse een inspiratiebron is geweest tijdens het schrijven van Entity. In België speelt Oscar And The Wolf steevast voor uitverkochte zalen. Dat zal in Nederland ongetwijfeld ook gaan gebeuren. Al is dat misschien nog een kwestie van tijd.

Tracklisting Entity:

 1. Joaquim
 2. Bloom (Oh My Baby)
 3. Where Are You?
 4. Strange Entity
 5. Undress
 6. Aistriú
 7. Somebody Wants You
 8. Dream Car Ocean Drive
 9. Princes
 10. Nora
 11. Under The Skin
 12. Killer You