Opossom – Electric Hawaii
Door op 15 oktober 2012

Band: Opossom
Album_title: Electric Hawaii
Release_date: 08/07/2012
Label: Fire Records
Rating: Twee sterren (2)
Soundsid: 3127774
Electric Hawaii Opossom
2
2

Goed, het album kwam alweer twee maanden geleden uit, maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is er alsnog aandacht aan te besteden. Opossom, 2 november aanstaande te zien op London Calling in Paradiso, is een trio uit Nieuw Zeeland bestaande uit producer/zanger Kody Nielson en bassist Michael Logie (ken je wellicht van The Mint Chicks) en zangeres Bic Runga en het eerste album is Electric Hawaii.

Albumopener Girl (en één van de weinige hoogtepunten) brengt je met opgewekte xylofoonnoten en vrolijke refrein meteen in een tropische stemming en vertegenwoordigt de ‘Hawaii’ in de albumtitel. Daarna worden de hoogte verwachtingen helaas niet waargemaakt. De meeste nummers lijken sterk op elkaar: haastige songs in elkaar gezet met drumcomputer en op de zenuwen werkende schuifjes met eroverheen echoënd autotune gezang van Nielson en Runga. De ‘Electric’ in de titel lijkt dus door de rest van het album vertegenwoordigt te worden, jammer genoeg mist de goede uitwerking.

Naast Girl zijn single Blue Meanies (vanwege de heerlijke basgitaarriedel), Watchfull Eye (dankzij –eindelijk instrumenten!- mondharmonica en gitaar), Why Why (heerlijk Beatlesque en blijft dus in je kop hangen) en Cola Elixer (idem als Why Why en op zich lekkere drums, ware het niet dat het een drumcomputer is) de best gelukte nummers.

Helaas varieert de band niet genoeg en het constante autotune zorgt ervoor dat je niet veel vertrouwen krijgt in Opossom als band. Op zich is er niets mis met elektronische muziek, maar dit geheel klinkt rommelig en ‘onder water’, dus er had ook strenger naar de productie gekeken mogen worden.

Dat het trio wellicht mee wil liften op het succes van de Australische psycherockers Tame Impala is te begrijpen, maar mijn voorkeur neigt dan toch naar echte muziek uit echte instrumenten. Wellicht zou de beoordeling voor Electric Hawaii met een betere productie een sterretje hoger zijn uitgevallen. Benieuwd wat Opossom op London Calling laat zien.

Tracklisting Electric Hawaii:

 1. Girl
 2. Fly
 3. Blue Meanies
 4. Getaway Tonight
 5. Watchful Eye
 6. Why Why
 7. Cola Elixir
 8. Electric Hawaii
 9. Outer Space
 10. Inhaler Song

Livedata:

 • Vrijdag 2 november: London Calling, Paradiso, Amsterdam
 • Maandag 5 november: Ancienne Belgique, Brussel, België