Nieuw album PiL op komst
Door op 13 juli 2015

Band: Public Image Limited
Album_title: What The World Needs Now

Op 4 september zal het nieuwe, tiende, album van Public Image Limited (PiL) verschijnen. De band rond John Lydon is sinds 2009 weer helemaal terug. De opvolger van het sterke This-Is uit 2012 heet What The World Needs Now… Ook dit album zal uitkomen op het eigen label van de band, PiL Official.

PiL wordt alom beschouwd als een van de meest innovatieve en invloedrijke postpunkbands. Albums als First Issue, Metal Box / Second Edition en Flowers Of Romance staan te boek als bijzonder uitdagend en relevant. De singles This Is Not A Love Song en Rise zijn klassiekers uit de jaren tachtig. Met een veranderende line-up en vaak unieke sound, leidde John Lydon de band van 1978 tot en met 1992. Na 17 jaar zonder PiL blies Lydon zijn band in 2009 weer nieuw leven in.

Vanaf oktober toert de band over het Europese vasteland. Op 7 oktober speelt de band in Paradiso en op 18 oktober in Trix, Antwerpen.

Written in Music sprak onlangs met John Lydon over de terugkeer van PiL, zijn autobiografie en de muziek op het nieuwe album. Het interview zal eind augustus worden gepubliceerd. Mis het niet!