Nieuw album Patrick Watson op 30 april
Door op 14 februari 2012

Artiest: Patrick Watson
Album_title: Adventures In Your Own Backyard

patrick-watson-band

Vandaag, 14 februari, werd het heugelijke nieuws wereldkundig gemaakt dat de Canadese muzikant Patrick Watson binnenkort met een nieuw album komt. 30 april is de dag dat Adventures In Your Own Backyard uit zal komen waarvan al bekend is dat Into Giants de single is. Voor Watson is dit de eerste plaat die op het label van Domino uitkomt.

Adventures In Your Own Backyard is niet alleen nieuw qua muziek, maar ook qua opnameproces op geheel andere wijze gedaan deze keer. Op de 4 eerdere platen werden er telkens delen van de nummers op verschillende plekken opgenomen, deze keer is er voor gekozen om alle liedjes bij Watson thuis in Montreal op te nemen. Dit proces en de titel van het album wijzen op het type muziek dat hij deze keer wil maken. Het doel is om een plaat te maken die je thuis graag zou horen.

De eerste single heet zoals gezegd Into Giants. Dit voorproefje is alvast te beluisteren op de website van Watson en als het een voorbode is voor wat komen gaat kan het niet snel genoeg eind april worden. Into Giants is een nummer waar verschillende stijlen zoals folk, klassiek en pop elkaar op fantastische wijze ontmoeten en 4 minuten en 28 seconden lang een warm deken over de woonkamer leggen.