Nieuw album Triggerfinger op 18 april
Door op 04 maart 2014

Band: Triggerfinger
Album_title: By Absence Of The Sun
Genre: Rock, hardrock, stonerrock
Label: Excelsior Recordings

Voor fans van het meest gruwelijke rock ’n roll trio van België wordt Goede Vrijdag dit jaar heel goed: de ruige mannen brengen die dag hun vierde studioalbum uit, getiteld By Absence Of The Sun. Dit album is afgelopen najaar opgenomen in Los Angeles door Greg Gordon, de man die eveneens verantwoordelijk was voor de opnames van laatste succesalbum All This Dancin’ Around (2010).

De eerste single heet Perfect Match en werd afgelopen donderdag gelanceerd op 3FM en Studio Brussel. Ruben Block en zijn maten mogen hun eerste succesje met het nieuwe album alvast vieren: Perfect Match blijkt een perfecte match, het nummer voert nu al de rocklijsten aan op iTunes in zowel België als Nederland.

Bij de lancering van een nieuwe liefdesbaby hoort natuurlijk een feestje. In het geval van Triggerfinger twee: vrijdag 2 mei in AB in Brussel en zaterdag 3 mei in Paradiso Amsterdam. Morgen start de voorverkoop voor de releaseshows. Ook is de band dit jaar te zien op onder andere Paaspop, Dauwpop, Rock Werchter en Bospop.

Het driekoppige rockmonster, dat ironisch genoeg zijn grootste hit had met een ingetogen cover van Lykke Li’s I Follow Rivers, dat de band opnam met behulp van koffielepeltjes en –kopjes in de radiostudio van Giel Beelen, is nu weer klaar om Europa weer goed plat te beuken met verse snoeiharde rock ’n roll. Zon of geen zon.

Livedata:

  • Zaterdag 19 april: Paaspop, Schijndel
  • Zaterdag 26 april: Jimmies Award Show, Gent (BE)
  • Vrijdag 2 mei: AB, Brussel (BE)
  • Zaterdag 3 mei: Paradiso, Amsterdam
  • Donderdag 29 mei: Dauwpop, Hellendoorn
  • Zaterdag 5 juli: Rock Werchter, Werchter (BE)
  • Zondag 13 juli: Bospop, Weert