Nieuw album Intergalactic Lovers op komst
Door op 20 januari 2014

Band: Intergalactic Lovers
Album_title: Little Heavy Burdens
Genre: Alternative
Label: Parlophone

Op 14 februari brengt Intergalactic Lovers haar tweede studioalbum Little Heavy Burdens uit. Het  is de opvolger van het in 2011 verschenen Greetings & Salutations wat lovend werd ontvangen. Als een wervelwind veroverde Intergalactic Lovers vervolgens België en omstreken. Ze speelden alle zalen en festivals plat en het debuutalbum behaalde in België zelfs de gouden status.

Maar het mes snijdt aan twee kanten. ‘2011 was een prachtig jaar. Maar het was ook zwaar’ , zegt frontvrouw en zangeres Lara Chedraoui, ‘We beseften nauwelijks wat er op ons af kwam. We waren ook geen jonkies meer. We hadden jobs, gezinnen… En dan vraagt de platenfirma bijvoorbeeld: wat denken jullie van Nederland? Allemaal dingen die je niet kunt afspreken vooraf en die hels zijn om te combineren. Daar hebben we uit geleerd. We zijn helemaal voorbereid ondertussen.’

Gelukkig maar, want de storm heeft een nieuwe plaat opgeleverd. Wat opvalt aan Little Heavy Burdens is dat het een verhaal met een opbouw is. Het is een geheel en daarmee veel doordachter en consistenter dan zijn voorganger. Net als bij het eerste album werkte Intergalactic Lovers met de Duitse producer Thomas Harsem. ‘Aangezien we geen bandleider hebben is de rol van de producer belangrijk’, zegt gitarist Maarten Huygens, ‘Zonder producer zouden we geen knopen kunnen doorhakken’. Nummers maken is een intensief proces. Het is pas af als iedereen tevreden is. En dat zijn ze.