Nieuw album House Of Cosy Cushions in september
Door op 26 augustus 2012

Band: House Of Cosy Cushions
Album_title: Haunt Me Sweetly
Genre: Alternative
Label: Outcast Cats

Van het veel geprezen Nederlands/Ierse House Of Cosy Cushions zal op 12 september een nieuw album gaan verschijnen. Het 13 tracks tellende nieuwe album heeft de titel Haunt Me Sweetly meegekregen.

House Of Cosy Cushions had in 2004 dan weliswaar een oorsprong in Amsterdam, bandoprichter Richard Bolhuis verhuisde vervolgens in 2005 naar Ierland en verving daarmee gedeeltelijk de oorspronkelijke bandleden voor Ierse muzikanten. Bij terugkomst in Amsterdam in 2012 besloot hij in een gedeeltelijk Ierse/Nederlandse bezetting met House Of Cosy Cushions verder te gaan. De (vaste) band bestaat daarmee tegenwoordig naast Bolhuis (vocals, gitaar, banjo, piano, moog, harmonium, orgel en tapes) uit Stephen Kiernan (drums & percussie), Saskia Meijs (viool) en Dominique Brackeva (trombone). Daarnaast heeft de band altijd gastmuzikanten ‘ter beschikking’.

De band maakte over de jaren 2 albums (Animal Dream en het samen met de Ierse band Katie Kim gemaakte House Of Cosy Cushions And Katie Kim) en de Palace For The Los Ones EP, die in het toenmalige thuisland van Bolhuis met veel enthousiasme ontvangen werden. Met het op 12 september te verwachten nieuwe album Haunt Me Sweetly zal de band ook in Nederland nu haar terecht grote doorbraak gaan beleven. De songs van Bolhuis, sfeervol, donker en dreigend tegelijk, zijn er gewoonweg veel te spannend en eigenzinnig voor.

Met een eerste, zelfgemaakte, prachtclip wordt alvast een mooi stukje van Haunt Me Sweetly prijsgegeven.

Op 26 september speelt House of Cosy Cushions in Vera en op 27 september in Paradiso.