New Order op Lokerse Feesten
Door op 09 maart 2012

Band: New Order

We used to think that the day would never come (True Faith)… Het geweldige, eigenzinnige, uiterst originele, zeer invloedrijke en succesvolle New Order speelt op vrijdag 10 augustus in Lokeren!

Als Joy Division bepaalden ze het geluid (en beeld) van de new wave en post-punk. Na de dood van Ian Curtis herrezen ze als een fenix als New Order en stonden aan de wieg van de dance-rock fusion. Zonder New Order geen Depeche Mode, Chemical Brothers, Moby, Editors, Prodigy of welke andere aansprekende band dan ook. Ze startten mid-jaren ‘80 de befaamde Hacienda club, en lagen zo mee aan de basis van de acid- en rave cultuur en de Madchester-scene (Stone Roses, Happy Mondays).

Na een lange onderbreking beslisten ze eind vorig jaar opnieuw op te treden, dit keer zonder Peter Hook maar voor het eerst sinds 1993 mèt Gillian Gilbert. De 3 shows (in Brussel, Parijs en Londen) waren telkens in enkele minuten uitverkocht, en lieten een herboren groep zien die opnieuw met veel plezier op het podium staat en zowel New Order als Joy Division classics speelt.