New Fall Festival verrassende muziekervaring vlak over de grens
Door op 13 oktober 2015

New FallDüsseldorf toneel van popfestival op spectaculaire locaties met o.a. Marianne Faithfull, BOY, Bernhoft, Balthazar, Apparat, Curtis Harding en Kitty, Daisy & Lewis in een hoofdrol.

Voor een serie niet-alledaagse concertbelevingen op hoog niveau kan deze herfst worden afgereisd naar Düsseldorf waar het prestigieuze Few Fall Festival plaatsvindt van 28 oktober tot en met 1 november. Op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens staat New Fall voor het vijfde jaar op rij garant voor concertervaringen die een mensenleven lang worden gekoesterd. Kwalitatief hoogstaande artiesten, speciale samenwerkingsverbanden, mystieke klassieke locaties, een hoogwaardig geluid en een bezoekersgroep van pure muziekliefhebbers maken New Fall Festival tot een buitengewone festivalervaring.

Düsseldorf staat naast haar grenzeloze winkelmogelijkheden, sprookjesachtige kerstmarkt en thuisbasis van onder andere Kraftwerk en Die Toten Hosen ook bekend om haar fraaie Altstadt. De oude binnenstad van Düsseldorf herbergt karakteristieke historische gebouwen van een ander kaliber dan we gewend zijn in Nederland. Terwijl veel van deze locaties doorgaans gesloten blijven voor publiek, doen sommige tijdens New Fall dienst als muziekpodium. Statige en sfeerrijke gebouwen met namen die tot de verbeelding spreken: Johanneskirche, Tonhalle, NRW-Forum, Tanzhaus NRW, Hotel Nikko en Capitol Theater. Van de foyer van een Japans hotel tot een antieke symfoniehal, allemaal geselecteerd vanwege hun bijzondere karakter en fraaie akoestiek. De optredens zijn overal seated en voorzien van een geluid dat zelfs in Duitsland tot de hoogste standaard behoort.

New Fall

De line-up van New Fall Festival ligt op het snijvlak van verrassend en kwalitatief hoogstaand. Het affiche van dit jubileumjaar ziet er veelbelovend uit met namen van internationale allure gemixt met opkomend en gearriveerd Duits talent. De statige locaties worden dit jaar muzikaal omlijst door onder andere Kitty, Daisy & Lewis, BOY, Marianne Faithfull, Bernhoft, Balthazar, Apparat, Curtis Harding, Aurora, Malky, Mine, Patrice, Hundreds, Chassol, Two Gallants, Alligatoah en Olli Schulz & Band. Film- en theatermuzikant, dirigent en multi-instrumentalist Gregor Schwellenbach is voor deze editie aangetrokken als arrangeur van de eenmalige samenwerking tussen Duitse toprapper Alligatoah en het ‘RheinBrass’ van de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. Tot slot worden er als onderdeel van het festival diverse lezingen gegeven waarin popcultuur centraal staat.

In het verleden stonden in Düsseldorf tijdens New Fall onder andere op het podium: Agnes Obel, Junip, Ólafur Arnalds (2011), The Notwist, Dillon, Tindersticks, Ewert & The Two Dragons, The Black Atlantic (2012), Wallis Bird, Friska Viljor, Birdy, Nils Frahm (2013), Mogwai, Kaiser Chiefs, Erlend Øye, Oscar & The Wolf, London Grammar, José González (2014).

New Fall Festival mag met recht worden beschouwd als een walhalla voor de Nederlandse muzikale ontdekkingsreiziger en culturele omnivoor.

New Fall Festival