Music For People In Trouble van Susanne Sundfør verwacht
Door op 17 juli 2017

Met haar nieuwe album Music For People In Trouble maakt de Noorse zangeres/componist Susanne Sundfør haar debuut op het Britse platenlabel Bella Union.

De carrière van de Noorse Sundfør is een opmerkelijke. In haar thuisland lijkt ze al jaren onverslaanbaar in populariteit. Vanaf haar tweede album The Brothel kwamen al haar albums op de eerste plek van de Noorse albumlijsten en ze scoorde naast haar eigen songs ook in samenwerking Röyksopp met M83 (voor de film Oblivion) dikke hits. Vanaf 2013 verschijnen haar albums ook internationaal. Haar muziek herbergt zowel folk als electronic invloeden en heeft volop experimentele invloeden maar het vooral haar fantastische stem die je omver blaast.

Music For People In Trouble, haar onderhand alweer zesde album (haar gelijknamige debuut verscheen in 2007), is haar meest persoonlijke album tot nu toe. De teksten en een deel van de muziek kwamen tot stand op een reis door zowel Azië als Zuid Amerika. Even klaar met alles waar ze de jaren daarvoor mee bezig was geweest zocht ze op het reis naar hernieuwde inspiratie. Zoals ze zelf verteld: ‘We are living in a time of great changes. Everything is moving so rapidly, sometimes violently, sometimes dauntingly. I think a lot of people experience anxiety these days. I wanted to address these emotions on the album’.

Music For People In Trouble zal op 25 augustus gaan verschijnen, precies een maand later dus als dat ze haar vocale bijdragen zal leveren aan de BBC proms avond in de Royal Albert Hall waarop ze, naast John Grant (die trouwens ook een song op haar nieuwe album meezingt), Jarvis Cocker en Jarvis Cocker, de songs van Scott Walker centraal staan. Ze zal in de nasleep van deze avond en een flink aantal speciale solo concerten geven waarin haar nieuwe album centraal staat.

Een eerste track van het album is al vrijgegeven. Undercover is een uitstekende blauwdruk van datgene wat we van Music For People In Trouble kunnen verwachten.

Written in Music Nieuwsbrief