Mumford & Sons op Pinkpop
Door op 30 januari 2012

Band: Mumford & Sons
Album_title: Sigh No More

Zoals altijd lekken er voor de persconferentie (dit jaar op 29 februari) al namen uit voor Pinkpop. Na Bruce Springsteen, The Cure en Soundgarden, zijn nu Momford & Sons en De Heideroosjes aan de line-up toegevoegd. Eerstgenoemde meldt Buro Pinkpop zelf, tweede band wordt gemeld door de Limburgse oproep L1.

Met het binnenhalen van Mumford & Sons heeft Pinkpop een publiekslieveling veilig weten te stellen. Meer dan 20.000 stemmers gaven via de Pinkpop website hun ‘Gouden Tip’ door aan de organisatie. Was die zogenaamde Gouden Tip eerder bedoeld als middel om relatief onder de radar opererende bands op het festival te krijgen, is het nu uitgegroeid tot een soort openbaar verlanglijstje. Uit al deze inzendingen probeert de organisatie ieder jaar weer enkele bands te contracteren die dus daadwerkelijk worden ‘gewenst’ door het publiek. Mumford & Sons staat hoog op de lijst van 2012 (naar verluid op nummer 2) dus door de komst van het Britse country, bluegrass en folk combi combo rond Marcus Mumford worden veel mensen blij. Mumford & Sons brengt later dit jaar de opvolger uit van het succesvolle debuut Sigh No More (wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht) en zal op Pinkstermaandag (28 mei) als één na laatste band op het hoofdpodium aantreden. Bruce Springsteen sluit die dag af.

Een andere band die vandaag ‘bevestigd’ werd was de Limburgse punktrots Heideroosjes, dat dit jaar definiotief afzwaait. Geen mooier podium om dat te doen dan Pinkpop, het was tenslotte op dat festival waar ze doorbraken ook in de jaren ‘90. Buro Pinkpop heeft hen nog niet bevestigd per persbericht, maar Pinkpopbaas Jan Smeets bevestigde het vandaag het wel aan lokale omroep L1.

Pinkpop 2012 zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het complete programma, vindt plaats op woensdag 29 februari 2012 in poptempel Paradiso te Amsterdam. WrittenInMusic.com zal daar die dag verslag van doen.