Mt. Royal – Mt. Royal EP
Door op 27 januari 2014

Band: Mt. Royal
Album_title: Mt. Royal EP
Genre: Alternative
Release_date: 01/27/2014
Label: Bella Union
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3287464
Mt. Royal EP Mt. Royal
4
4

Het spannende gezelschap Mt. Royal uit Baltimore debuteert met een 6 tracks tellende gelijknamige EP. Een erg fijne kennismaking.

De band, die in 2012 in Baltimore, Maryland werd opgericht, heeft in zangeres Katrina Ford (ex Celebration) de belangrijkste troef. Haar zang is emotievol, krachtig dan weer volledig elastisch heen en weer door de songs stuiterend. Het maakt de van psychedelica en electronica doortrokken songs van de band er des te spannender mee. Bassist Ed Harris, toetsenman Matt Pierce, guitarist Woody Ranere en drummer Mike Lowry (die ook een vaste waarde is bij het zo succesvolle Future Islands) weten een ingenieuze basis onder de songs te leggen.

Dat Baltimore een opwindende stad voor nieuwe muziek blijkt te zijn bewijst niet alleen Beach House maar nu dus ook Mt. Royal. Op basis van hun eerste EP en hun imponerende live optredens is er een grote toekomst voor de band weggelegd. Hun lekker hoekige songs swingen en schroeien en hebben fijne, onvoorspelbare arrangementen. Songs als de fantastische openingstrack Missing Reward (tevens de eerste single), het op een geweldige baslijn gedreven Yes Your Majesty, het fijne Black Thorn, het lekker dikke Mockingbird en de heel mooie album afsluiter What’s On My Grave? zijn songs die de band gelijk optimaal in het voetlicht plaatsen. Benieuwd hoe de band dat op een album gaan doen.

Tracklisting Mt. Royal EP:

  1. Missing Reward
  2. Black Thorn
  3. More
  4. Yes Your Majesty
  5. Mockingbird
  6. What’s On My Grave?