Mekanik Kommando terug met reissue en tournee
Door op 03 april 2017

Band: Mekanik Kommando
Album_title: It Would Be Quiet In The Woods If Only A Few Birds Sing
Genre: alternative, postpunk, cold wave, ultra
Label: Tonefloat

mekanik-kommando-it-would-be-quiet-in-the-woods-if-only-a-few-birds-singHet Nijmeegse Mekanik Kommando baarde in de jaren tachtig opzien met experimentele, unieke muziek die werd vastgelegd op vijf albums die vooral later bijzonder gewild bleken. Het debuut van de band It Would Be Quiet In The Woods If Only A Few Birds Sing (1981) wordt gezien als een van de meest essentiële Nederlandse postpunk/cold wave/ultra-platen. Lange tijd was het album nauwelijks te vinden – prijzen van 50 tot meer dan 100 euro waren geen uitzondering – maar daar is nu verandering in gekomen.

Op 7 april wordt namelijk dit legendarische debuut van Mekanik Kommando, in een geremasterde versie, door Tonefloat Records opnieuw uitgebracht. Hiernaast zal het label ook, in een oplage van 40, een speciale box-set uitgeven met daarin het vinyl, de cd-versie, een t-shirt en handtekeningen van de originele bandleden Mirjam van Hout, Laszlo Panyigay, Peter van Vliet en Simon van Vliet.

Nóg bijzonderder: de band zal voor het eerst sinds de latere jaren tachtig weer live te bewonderen zijn dit jaar. Na een in-store-optreden op de Utrechtse platenbeurs op 8 april zal Mekanik Kommando een tournee door Nederland doen waarbij de band op een aantal avonden samen met het niet minder legendarische Mecano acte de presence zal geven.

Mekanik Kommando live:

8 april: Utrecht, Jaarbeurs, Mega Record & CD Fair
30 april: Rotterdam, Worm (+ Mecano Unlimited)
5 mei: Amsterdam, Paradiso/OT301 (+ Mick Ness, Demi Mazurka)
25 mei: Heerlen, Nieuwe Nor (+Soft Kill)
3 juni: Nijmegen, Extrapool (+ Mecano Unlimited)
8 juni: Haarlem, Patronaat (+ Mecano Unlimited)
3 september: DOOR, Dordrecht (+ Mick Ness, Mecano Unlimited)
16 september: Den Haag, Paard van Troje (+ Mecano Unlimited)
6 oktober: Tilburg, Paradox (+ Mecano Unlimited)