Marble Sounds – Live With Casco Phil At Concertgebouw Brugge
Door op 18 oktober 2017

Band: Marble Sounds
Album_title: Live With Casco Phil At Concertgebouw Brugge
Genre: alternative, pop
Release_date: 09/22/2017
Label: Zeal Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3717930
Live With Casco Phil At Concertgebouw Brugge Marble Sounds
3.5
3.5

Marble Sounds bouwde (vooral) in België een goede reputatie op met de albums Nice Is Good (2010), Dear Me, Look Up (2013) en Tautou (2016). De licht melancholieke, verzorgde kwaliteitspop van de band werd op Tautou verrijkt door de strijkers van kamerorkest Casco Phil. Marble Sounds haalde dit orkest ook een aantal malen naar het podium, waaronder op 14 april 2017 in Brugge. Van dit concert is nu een fraai vormgegeven registratie verkrijgbaar.

De band doet alle drie de albums aan plus de debuut-ep uit 2007 middels het intieme If You Stay Then I Can’t Go. Natuurlijk is er de single die van Marble Sounds in korte tijd een echt bekende band maakte: Leave A Light On. Die song, destijds door Studio Brussel werd gebruikt voor de campagne Music for Life, is nog steeds een fijn wiegeliedje maar de band heeft meer te bieden.

De warmte van The First Try, de single van begin 2016, waaiert weer fijn uit en de stijlvolle weemoed van (How It’s Going To) End is nog steeds aangrijpend en daarom onontkoombaar, zeker in deze fraaie live-versie. De band weet in een lange versie van A New Breeze een bijzonder mooi en weldadig livegeluid te creëren, iets wat eigenlijk voor alle tracks geldt; Marble Sounds gebruikt de live-setting niet om te vlammen maar eerder om subtiel accenten toe te voegen of te versterken, waarbij het orkest vrijwel nergens domineert. Dat levert een mooie, coherente plaat op die niet zo gek veel toevoegt aan het oeuvre van de band maar die wel stevig overeind staat.

Ten Seconds To Count Down en K.V. zijn van grote schoonheid en vormen wellicht de hoogtepunten van de plaat: hier vallen band en orkest soms op betoverende wijze samen en komt de ingetogen, smaakvolle muziek van Marble Sounds het best tot haar recht.

Tracklisting Live With Casco Phil At Concertgebouw Brugge:

 1. Present Continuous
 2. The First Try
 3. Sky High
 4. A New Breeze
 5. Ten Seconds To Count Down
 6. K.V.
 7. Leave A Light On
 8. Tout Et Partout
 9. (How It’s Going To) End
 10. If You Stay Then I Can’t Go
 11. Evenings