Manic Street Preachers – Postcards From A Young Man
Door op 30 september 2010

Band: Manic Street Preachers
Album_title: Postcards From A Young Man
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 09/30/2010
Label: Columbia
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2814409
Postcards From A Young Man Manic Street Preachers
3.5
3.5

Het alweer tiende album van de Manic Street Preachers laat een vertrouwd geluid horen. De Welshmen hebben de rauwheid van hun vorige album Journal For Plague Lovers verlaten en keren terug naar de aanstekelijke bombast van hun succesvolle albums eind jaren ’90.

Hun vorige album Journal For Plague Lovers (2009), de ode aan hun ‘verdwenen’ gitarist Richie Edwards, was voor Manics begrippen een pure en rauwe plaat. Zoals de bandleden zelf aangaven wilden ze de puurheid van hun emoties, die het verlies van Richie en de onduidelijkheid omtrent zijn verdwijning, vatten in de meest pure muziek die ze ooit hadden geschreven. Met de laatste teksten van Edwards als leidraad. Voor hun nieuwe album Postcards For A Young Men keren ze terug naar de heerlijke bombast van hun zeer succesvolle albums Everything Must Go (1996) en This Is My Truth, Tell Me Yours (1998).

Deze keer knallen echter niet alleen het gitaargeluid van James Dean Bradfield, de bas van Nicky Wire en de drums van Sean Moore lekker vet de speakers uit, maar zijn op veel songs ook dikke strijkers te horen. Het maakt de songs nog sterker. De eerste single (It’s Not War) Just The End Of Love is een song die gelijk de radio op kan. Songs zo hitgevoelig kunnen alleen de Manics ze schrijven. De rest van het album doet daar niet voor onder. Super catchy rockers die met elke luisterbeurt weer lekker klinken, juist omdat ze zo lekker ver op de ban zijn gezet. Bradfield heeft al jarenlang een van de lekkerste en meest overtuigende stemmen binnen de alternative rock en de combinatie van hem en Wire levert altijd een lekkere stapel memorabele songs op.

Het samen met Echo & The Bunnymen voorman Ian McCulloch gezongen Some Kind Of Nothingness blijkt wat dat aangaat een schot in de roos. Ook het aan Bowie’s Ziggy Stardust verwante tweeluik The Descent (Pages 1&2) en Hazelton Avenue happen heerlijk weg. Ook de dikke ballade Golden Platitudes, All We Make Is Entertainment en A Billion Balconies Facing The Sun zijn regelrechte live-klassiekers. Postcards Of A Young Man is weer een erg lekker Manics album. Laat die mannen ook maar live ons land weer snel eens aandoen.

Tracklisting Postcards From A Young Man:

 1. (It’s Not War) Just The End
 2. Postcards From A Young Man
 3. Some Kind Of Nothingness
 4. The Descent – (Pages 1 & 2)
 5. Hazelton Avenue
 6. Auto-intoxication
 7. Golden Platitudes
 8. I Think I Found It
 9. A Billion Balconies Facing
 10. All We Make Is Entertainmen
 11. The Future Has Been Here 4
 12. Don’t Be Evil