Less Than Jake – Hello Rockview re-release met dvd
Door op 28 maart 2011

Band: Less Than Jake
Album_title: Hello Rockview
Genre: ska punk
Label: Sleep It Off
Release_date_reissue: 02/24/2011
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2884837
Hello Rockview Less Than Jake
4
4

De hele ska punk movement heb ik grotendeels aan mij voorbij laten gaan op een aantal essentiële platen daargelaten. Rancid bijvoorbeeld en Operation Ivy. En veel later The Bosstones en Sublime omdat iemand mij daar op wees. Een ander album dat ik heel veel heb gedraaid was Hello Rockview van Less Than Jake.

Toch was ik wel verrast dat er wederom een re-release van deze cd uit is gekomen. Eerder is er al een dubbel cd versie verschenen met Losing Streak er bij. Maar goed, het eigen label van de heren geeft aan dat er geen cd’s meer in omloop zijn, alleen nog maar de vinylversie. Reden voor hun om het album wederom uit te brengen en ditmaal aangevuld met een live dvd waar het hele album integraal wordt vertolkt. Dus 2x Hello Rockview: 1 x studio en 1 x live.

Feit blijft dat dit inderdaad een geweldige cd is die niet gedateerd overkomt. Alle liedjes zijn voor 100% raak en ik word nog steeds zeer vrolijk van All My Best Friends Are Metalheads, Last On Cut Of Liberty City, History Of A Boring Town en Scott Farcass Takes It On The Chin.

Wie deze plaat nog niet in huis heeft, maar wel van punkrock of skapunk houdt, moet deze versie absoluut aanschaffen. Het is een klassieker, het beste wat de band sowieso heeft uitgebracht, maar ook in het genre staat deze cd aan de top.

Tracklisting Hello Rockview:

 1. Last One Out Of Liberty City
 2. Help Save The Youth Of America From Exploding
 3. All My Best Friends Are Metalheads
 4. Five State Drive
 5. Nervous In The Alley
 6. Motto
 7. History Of A Boring Town
 8. Great American Sharpshooter
 9. Danny Says
 10. Big Crash
 11. Theme Song For H Street
 12. Richard Allen George… No, It’s Just Cheez
 13. Scott Farcas Takes It On The Chin
 14. Al’s War