Laura Stevenson – Cocksure
Door op 27 november 2015

Artiest: Laura Stevenson
Album_title: Cocksure
Genre: Alternative
Release_date: 10/30/2015
Label: Don Giovanni Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3446910
Cocksure Laura Stevenson
3.5
3.5

Deze jongedame uit Nassau, New York stamt uit een muzikale familie, grootvader Harry Simeone was een getalenteerd componist die onder andere Little Drummer Boy componeerde terwijl oma jazz zong bij Benny Goodman. Laura leert gitaarspelen en songs te componeren, ze verzeilt als pianiste in de plaatselijke muziekscène van Rock Ville Centre. In 2005  komt ze bij Bomb The Music Industry!, het gevarieerde muzikale project van Jeff Rosenstock. Die man zit in de producersstoel bij haar nieuwe solowerk.

De vierde langspeler contrasteert fel met de meer op folkrock leest geschoeide voorganger Wheel. Naar verluidt had Laura zo’n twintig songs bijeen gepend, ze besluit het meer ingetogen werk nog even te laten rusten. Het is inderdaad al rock’n roll wat de klok slaat op Cocksure. Het gaat eerder rustig van start met luie, wat zweverige zang maar Out With A Whimper mondt vrij snel uit in zware riffs van haar backingband The Cans met gitarist Peter Naddeo en oude vriend Mike Campbell die  samen met Samantha Niss aan de drumkit rotsvaste fundamenten legt in het hoekige, stuiterende Torch Song en het in snelvaart voorbij hollende Jelly Fish.

Het punkrockverleden klinkt duidelijk door in dat rauwe werk, luister maar eens naar het onstuimige Happier Etc terwijl Ticker Tape en Diet Of Worm op meer melodieuzere structuren leunen, met van die samenzweerderige zangpartijen. Het zijn vooral die dromerige passages zoals in Fine Print die echt overtuigen en onze nieuwsgierigheid prikkelen voor het ‘achtergehouden’ songwerk.

Tracklisting Cocksure:

 1. Out With A Whimper
 2. Torch Song
 3. Jellyfish
 4. Ticker Tape
 5. Emily in Half
 6. Diet of Worms
 7. Happier Etc.
 8. Fine Print
 9. Claustrophobe
 10. Life is Long
 11. Tom Sawyer/You Know Where You Can Find Me

Written in Music Nieuwsbrief