La Luz – Weirdo Shrine
Door op 25 augustus 2015

Band: La Luz
Album_title: Weirdo Shrine
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 08/07/2015
Label: Hardly Art
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3420712
Weirdo Shrine La Luz
4
4

De muziek van de Amerikaanse surfrockband La Luz straalt puur zomer uit. Komt dat even goed uit, met het zwoele klimaat dat Nederland momenteel in zijn greep heeft. Het goede album op het goede moment! Een belangrijke factor voor het geluid van de band is de herkenbare gitaarstijl van Shana Cleveland. Eerder dit jaar besprak Written In Music  al het album met haar Sandcastles, waarop moerassige folk en dominante gitaarpartijen zorgden voor een donker, maar toch ook zonnig geluid. Bij La Luz hanteert ze een andere manier van spelen, vol galm en venijn  sluit het goed aan bij een retro surfgitaar geluid uit de 60’s.

Ja, Shana Cleveland is als bandleider dan wel een belangrijke schakel binnen La Luz, als zowel gitarist en songwriter, toch klinkt de band veel meer als een gezamenlijk project. De  4 vrouwen wisselen constant leadvocalen uit en blinken vooral uit in harmonieuze samenzang. Deze samenzang verdrinkt net als de gitaar dikwijls in galm, wat de muziek in dit geval een extra zomers tintje geeft. Gelukkig klinken ze niet enkel zomers en lief. Zo af en toe staat er op Weirdo Shrine ook een instrumentaaltje. Deze nummers worden met extra venijn en tempo gespeeld, zodat er een rafelig garagerock randje de kop op steekt; Shana’s gitaar is oor splijtend, drums rammelen er lekker op los, de bas klinkt zwaar en speels en subtiele keyboardtonen zorgen voor net dat beetje extra sfeer.

Zo is het vooral de uitvoering die Weirdo Shrine zo’n leuk album maakt. Surfgitaar, dromerige vocalen, lieve samenzang: we hebben het allemaal al eerder gehoord. Echter, hier speelt duidelijk een band met veel chemie en –plezier. Het rafelige randje en de scherpe instrumentaaltjes zorgen bovendien voor  slimme afwisseling tussen de rauwe- en meer dromerige muziek.

Tracklist Weirdo Shrine:

 1. Sleep Till They Die
 2. You Disappear
 3. With Davey
 4. Don’t Wanna Be Anywhere
 5. I Can’t Speak
 6. Hey Papi
 7. I Wanna Be Alone (With You)
 8. I’ll Be True
 9. Black Hole, Weirdo Shrine
 10. Oranges
 11. True Love Knows