Knarsetand – Fantasy
Door op 21 april 2015

Band: Knarsetand
Album_title: Fantasy EP
Genre: Alternative, Pop
Release_date: 04/21/2015
Label: Onusual Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Fantasy EP Knarsetand
3.5
3.5

Na het succesvolle album My Escape en vele optredens in binnen-en buitenland komt Knarsetand, de band rond rapper/producer Martijn Holtslag, nu met een 5 tracks tellende Fantasy EP. DE EP is niet op schijf verkrijgbaar maar alleen te downloaden.

In de  eerste song Danza de la Muerte neemt zangeres Miou Amadée je als luisteraar mee naar het zuiden in een mix van Mestizo, dub, dancehall en dubstep. Een aanstekelijk vrolijk nummer dat overgaat in het poppy dubstepgewijze Fantasy (radio edit) dat vol zit met breakbeats en elektronische effecten. Fantasy part 2 begint heel ambient, is aanvankelijk een wegzweefnummer, enigszins psychedelisch om vervolgens plots over te gaan in dubstep. “It’s just a fantasy” zingt Miou. Haar zang is erg mooi, zachtmoedig, subtiel, ingebed in zware dubstepbeats.

Burn Down Babylon begint met een luchtige pianotune om over te gaan in een het hele nummer volgehouden reggaebeat. De dynamiek is hier erg sterk. “Let’s burn Babylon down to the ground and from the ashes a phoenix will rise” is zo’n veelzeggende tekst waar vervolgens Martijn een pittige rap over heen gooit. De afwisseling van zang met rap en muzikaal reggae met stevige dubstep is heel ingenieus. De slottrack  begint met een etherisch gitaarlijntje, zwelt enigszins dramatisch aan waarna de blazers inbreken en daarop Martijn met gruizige rap. Nog meer dan in andere tracks zet Knarsetand hier een heel eigen sound neer en dat maakt deze song toch wel de sterkste van deze verrassende EP. Hiermee zal Knarsetand ongetwijfeld de komende festivals ingaan, gecombineerd met de songs van My Escape.

Tracklisting Fantasy EP:

  1. Danza de la Muerte
  2. Fantasy (radio edit)
  3. Fantasy part 2
  4. Burn Down Babylon
  5. Dead Men Tell No Talk

De Fantasy EP is te downloaden via You Tube, iTunes, Spotify, Google Play Music, Deezer, Amazon, Soundcloud en Bandcamp.