Kings Of Leon boxed en nieuw album nieuws
Door op 25 mei 2013

Band: Kings Of Leon
Album_title: KOL – Collectors Box
Genre: Alternative
Label: RCA Records

Alle albums van Kings of Leon zijn verzameld in een mooie overzichtelijke boxset. Er is zowel een compacte CD box als een fijn dikke vinyl boxset te verkrijgen.

Het carrière overzicht van de band verschijnt op een mooi moment. Met een optreden als headliners op de zaterdag van Pinkpop (15 juni) zal de band weer alle aandacht gaan krijgen. Het optreden maakt onderdeel uit van een uitgebreide tour door Europa die de band op vele grote festivals brengt.

De KOL – Collectors Box bevat de 5 albums die de band tot op heden uitbracht: Youth and Young Manhood (2003), Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only By The Night (2008) and Come Around Sundown (2010). De in 2009 in de Londense O2 opgenomen DVD Live at The O2 London, is tevens bijgesloten.

De band beleefde na de release van hun laatste album een zware tijd en er waren zelfs geruchten dat de band zou opbreken maar de rustperiode heeft de band goed gedaan. Bassist Jared Followill vertelde kortgeleden op BBC radio dat de band bezig is aan een nieuw album. “We are in the writing process right now and it’s coming along pretty quickly. We’ll definitely get into the studio but you know we have no plans of finishing it this year but definitely early next year, so I think people should expect something from us sooner rather than later.”

Written in Music Nieuwsbrief