Kensington ambassadeur Record Store Day 2014
Door op 12 februari 2014

Band: Kensington

Kensington is ambassadeur van Record Store Day 2014 in Nederland. Dinsdag werd ook de Amerikaanse ambassadeur bekend gemaakt, dat is rapper Chuck D (Public Enemy). Record Store Day vindt plaats op zaterdag 19 april in meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in Nederland.

De bandleden van Kensington zijn opgegroeid met muziekwinkels. “Wij halen onze inspiratie uit de platenzaak, je vindt steeds weer nieuwe en mooie muziek” aldus Eloi Youssef, zanger/gitarist van de band. “Vroeger wist ik niet wat ik moest kopen. Dan vroeg ik de platenzaakeigenaar om hulp. Kun je me alsjeblieft vertellen wat ik moet kopen, want het zijn er zo veel!”. Kensington is een echte Record Store Day veteraan. Alle vier de voorgaande edities speelde Kensington instore shows, en vorig jaar verscheen een speciale versie van hun hit Home Again als exclusieve release. Ook deze editie zal de band meerdere instores doen.

Record Store Day is zeven jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Nederland viert dit jaar haar jubileumeditie, voor de vijfde keer zal het evenement plaatsvinden. Moke, Tim Knol, Blaudzun en Triggerfinger gingen Kensington voor als Record Store Day ambassadeur.

Foto Kensington: Rutger van der Bent