Kelly Pratt (Bright Moments) eert James Gandolfini
Door op 21 juni 2013

Artiest: Kelly Pratt
Band: Bright Moments
Album_title: Natives
Label: Luaka Bop

Kelly Pratt, het alias voor Bright Moments, brengt vanaf het dak van New York een prachtige ode aan de woensdag, onverwachts, aan een hartaanval, overleden acteur James Gandolfino. De man die zoveel prachtige rollen speelde (True Romance, Get Shorty en Zero Dark Thirty) maar onsterfelijk werd in de rol van Tony Soprano.

Pratt is bekend als het brein achter Brooklyn band Bright Moments die in 2012 het zeer fraaie album Natives uitbrachten uit via het in New York gevestigde Luaka Bop. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het label mede eigendom is van David Byrne en Pratt reeds vele jaren optimaal betrokken is bij het maken van arrangementen bij de songs van Byrne. Als multi instrumentalist is Pratt ook volop betrokken geweest bij het tot stand komen van Neon Bible van Arcade Fire, vrijwel alles van Beirut en was hij de belangrijke man binnen de blazerssectie van LCD Soundsystem.

Deze video werd donderdag 20 juni 2013 in New York geschoten door Written in Music fotograaf Inigo Garayo, die momenteel in New York woont. De video is een korte introductie op een zeer uitvoerige speciale over het geweldige platenlabel Luaka Bop, die volgend jaar 25 jaar bestaat.

Met hun eerste release Beliza Tropical, een compilatie van Braziliaanse klassiekers, maakte Luaka Bop in 1989 een vliegende start. Het door David Byrne geïnitieerde en met Yale Evelev opgebouwde platenlabel heeft een formidabele catalogus opgebouwd en in aanloop naar het 25jarig bestaan van Luaka Bop gaat Written in Music hier veel aandacht aan besteden!

Luaka Bop in film (video-documentaires):

Artikelen:

En een overzicht van reeds geschreven recensies is hier onderaan (discografie) te vinden. En een overzicht van alle Luaka Bop artikelen vind je op de 25 jaar Luaka Bop overzichtspagina.