Kele – The Boxer
Door op 28 juni 2010

Artiest: kele Okereke
Band: Kele
Album_title: The Boxer
Genre: Alternative
Release_date: 06/28/2010
Label: Wichita Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2787361
The Boxer Kele
4
4

Kele Okereke, zanger/gitarist van Bloc Party, heeft het jaar rust van de band aangegrepen om een eigen album te maken. The Boxer is opgebouwd rondom beats & grooves en heeft Kele’s fijne rasperige stem als smeermiddel. The Boxer verrast en overtuigt.

Bloc Party is een van de bands die de beginjaren van deze eeuw tot een interessante muzikale periode maken. Met hun drie albums verrassen ze met een ideale mix van robuuste rock en spannende hooks en arrangementen. Live groeien ze uit tot een van de allerbeste Britse bands. Na een flink aantal tropenjaren met heel veel optredens besluit de band een jaar af te nemen. Okereke begint fanatiek met kickboxen maar de muziek blijft in hem terugkomen. Hij begint met het schrijven van songs die hij samen met de uit New York afkomstige DJ Alex Apton, alias XXXchange, vervolgens in de studio tot volle wasdom laat komen.

Dat Kele goed op de hoogte is wat er momenteel in de dancescene gebeurt werd al duidelijk op het laatste Bloc Party album Intimicy. Op The Boxer trekt hij deze lijn gestaag verder. Als rockmuzikant heeft hij natuurlijk een andere kijk op de dancescene, hij gaat niet puur los op dance beats, maar weet zijn melodische songschrijvers kwaliteiten te vermengen met de juiste beats & grooves. Het levert een fijne lading prima songs op die intrigeren. Van het prima On The Lam tot aan het zeer pakkende Everything You Wanted. Van eerste single Tenderoni tot aan het intrigerende The Other Side. The Boxer is een album dat een nieuwe kijk op de alternatieve scene van nu laat horen. Maar weinig artiesten hebben het in zich om dance, rock en alternative zo vloeiend en boeiend te vermengen.

Tracklisting The Boxer:

  1. Walk Tall
  2. On The Lam
  3. Tenderoni
  4. Other Side
  5. Everything You Wanted
  6. New Rules
  7. Unholy Thoughts
  8. Rise
  9. All The Things I Could Never Say
  10. Yesterday’s Gone