Kasabian – For Crying Out Loud
Door op 05 mei 2017

Band: Kasabian
Album_title: For Crying Out Loud
Genre: Alternative
Release_date: 05/05/2017
Label: Columbia
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3633110
For Crying Out Loud Kasabian
4
4

Even van het experimentelere pad af, heeft het uit Leicester afkomstige Kasabian met For Crying Out Loud weer een album gemaakt vol killertunes. Big sound, big melodies!

Dat Serge Pizzorno een geweldige songschrijver is mag evident zijn maar het wordt wel heel duidelijk op hun alweer zesde album. Zoals de legende gaat schreef hij alle songs voor het album in zes weken en dat hij dat in een toestand van geweldige inspiratie deed mag al bij de openingstrack ‘Ill Ray (The King) duidelijk zijn. Wat een heerlijk dikke albumopener! Gelijk gevolgd door de eerste, erg aanstekelijke, single You’re In Love With A Psycho en het daarop volgende, al net zo sterke, Twentyfourseven wordt wel heel prominent dat Kasabian een gevarieerde, super aanstekelijke collectie songs hebben afgeleverd.

Kasabian is nooit een band geweest van al te persoonlijke boodschappen of sociale commentaren. Hun songs hebben een dodelijke combinatie van dikke groove, enerverende energie en slimme niets-aan-de-hand-teksten. Noem het uitstekend vermaak. Hoewel gebouwd voor grote zalen en stadions vervallen hun songs toch nooit in ‘gemakzuchtig en vluchtig’ maar weten ze juist te beklijven. Die Pizzorno heeft een razend slimme hand om rock en beats in pakkende anthems te gieten. Songs die op plaat lekker binnenkomen maar live al helemaal overtuigen.

Vanaf het geweldige openingssalvo volgen er op For Crying Out Loud alleen maar meer ijzersterke songs. Wat te denken van Good Fight, The Party Never Ends, Comeback Kid, Sixteen Blocks of Wasted, waarbij het zomergevoel uit je speakers spat. En ook de lekker uitgerekte, met disco doorsneden, klapper Are You Looking For Action? is gelijk een ware Kasabian-kraker. Volledig over de top giert daar dan ook nog Bless This Acid House overheen. Zo corny gelijk zo superaanstekelijk dat je de festivalweiden alweer in volle vaart op en neer ziet bewegen. Put Your Life On It, voor het eerst gespeeld in het King Power Stadium in thuisstad Leicester toen ‘hun’ club zo prachtig onverwacht vorig seizoen de titel in de Premier League pakte, is de gedroomde meezingafsluiter.

Natuurlijk koop je dit album op vinyl of in de deluxe edition op CD. Bij deze laatste genoemde editie krijg je er een extra live-CD bij. Opgenomen in het King Power Stadium in Leicester is het een groot feest der herkenning met een uitzinnig thuispubliek.

Tracklisting For Crying Out Loud (deluxe edition):

CD1:

 1. Ill Ray (The King)
 2. You’re In Love With A Psycho
 3. TwentyFourSeven
 4. Good Fight
 5. Wasted
 6. Come Back Kid
 7. The Party Never Ends
 8. Are You Looking For Action?
 9. All Through The Night
 10. Sixteen Blocks
 11. Bless This Acid House
 12. Put Your Life On It

CD2 (Kasabian Live At King Power Stadium Leicester):

 1. Underdog
 2. Bumblebee
 3. Shoot The Runner
 4. Eez-Eh
 5. Fast Fuse
 6. Days Are Forgotten
 7. I-D
 8. British Legion
 9. Doberman/Take Aim
 10. Put Your Life On It
 11. Stuntman
 12. L.S.F.
 13. Stevie
 14. Vlad The Impaler
 15. Fire