Jonny Greenwood en The Master
Door op 11 december 2012

Artiest: Jonny Greenwood
Album_title: OST The Master
Genre: Alternative, Sountracks
Label: Nonesuch Records

Radiohead’s own Jonny Greenwood heeft de filmmuziek voor de film The Master gemaakt. De film van regisseur PT Anderson (Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood) komt einde januari pas in de Nederlandse bioscopen maar de prachtige soundtrack ligt nu al in de winkels.

Groot Radiohead fan PT Anderson en Greenwood hebben elkaar optimaal gevonden. De opzienbarende soundtrack die Greenwood maakte voor het indrukwekkende There Will Be Blood, met een glansrol van Daniel Day Lewis, werkte zo goed met de beelden van de film dat Anderson wederom voor Greenwood koos voor zijn jongste film. Met Joaquim Phoenix en Philip Seymour Hoffman in de hoofdrollen wordt deze film vele Oscars toegedacht.

Seymour Hoffman speelt in de film een charismatische intellectueel die in de jaren 50 een religieuze organisatie opzet. Joaquin Phoenix speelt de rol van getraumatiseerde marinier die na de oorlog verward thuiskomt. Door zijn oorlogstrauma’s is Phoenix vrij beïnvloedbaar. Regisseur Paul Thomas Anderson verklaarde na de screening van zijn film op het filmfestival in Venetië dat het karakter Dodd is gebaseerd op de Scientology oprichter L. Ron Hubbard. (Daar voegde Anderson echter aan toe dat hij verder weinig verstand had van Scientology).