Joanna Gruesome – Peanut Butter
Door op 20 mei 2015

Band: Joanna Gruesome
Album_title: Peanut Butter
Genre: Alternative
Release_date: 05/13/2015
Label: Fortuna Pop
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3410316
Peanut Butter Joanna Gruesome
4.5
4.5

Joanna Gruesome is een rockband uit Wales die een kruising spelen tussen Twee pop, noiserock en Riot Grrrll-achtige punk. In een tijd waar rockbandjes met schattige, vrouwelijke vocalen als paddenstoelen de grond uit schieten is het moeilijk om je als band nog te onderscheiden. De meest logische keuzes zijn:

1. Je probeert door aanstekelijkheid en goeie refreinen verslavender en leuker te klinken dan de rest.

2. Je injecteert de vertrouwde, uitgekauwde sound met een fris eigen tintje.

Joanna Gruesome doet beiden…

Zangeres Alanna McArdle schreeuwt in de coupletten haar longen uit het lijf en wordt daaarbij vergezeld door een ritmesectie die de snelheid erin houdt en gitaren die daar hard overheen scheuren. In de refreinen vertraagd de band een beetje en schakelt Alanna over op knuffelbare vocalen, die een glimlach op je gezicht toveren. Aanstekelijke refreinen klinken vooral qua geluid heel aanstekelijk, waardoor de structuur van deze refreinen goed in je hoofd blijft hangen. Ze zijn niet altijd even goed te horen, want instrumentaal rammelt de band gezellig verder. Met name de gitaren zorgen voor een lawaaierig tintje, dat als een deken over de rest van de muziek heen ligt. Het felle van de gitaren in combinatie met de schattige vocalen zorgt voor een mooie balans. Uiteindelijk is het rauwe muziek, maar het heeft iets liefs. Een enkele keer neemt die noise de overhand, met name in het toepasselijk getitelde I Don’t Wanna Relax. Alle registers gaan open en voor even is de band een pure noiserock band.

Houdt je van gitaarherrie door je schattige muziek heen, dan is deze band je op je lijf geschreven. De albumlengte van 21 minuten zorgt er voor dat een gevoel van verzadiging niet kan plaatsvinden. Heb je nog niet genoeg, dan zet je hem nog een keer op.

Tracklisting Peanut Butter:

  1. Last Year
  2. Jamie (Luvver)
  3. Honestly Do Yr Worst
  4. There Is No Function Stacy
  5. Crayon
  6. I Don’t Wanna Relax
  7. Jerome (Liar)
  8. Separate Bedrooms
  9. Psykick Espionage
  10. Hey! I Wanna Be Yr Best Friend