Jessica Lea Mayfield – Tell Me
Door op 24 februari 2011

Artiest: Jessica Lea Mayfield
Album_title: Tell Me
Genre: Roots/Alternative
Release_date: 02/25/2011
Label: Nonesuch Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2874804
Tell Me Jessica Lea Mayfield
3.5
3.5

Met een ander kapsel en een meer volwassen en gevarieerder geluid toont Jessica Lea Mayfield vormbehoud op haar tweede album Tell Me. Net als haar fraaie debuutplaat With Blasphemy So Heartfelt, is Tell me geproduceerd door Dan Auerbach (The Black Keys). Het schrijven van indrukwekkende, donkere en soms droevige songs met een minimalistische muzikale aanpak en pakkende teksten is het handelsmerk van deze pas 21-jarige zangeres.

With Blasphemy So Heartfelt stond er vol mee en ook op Tell Me schuwt ze de donkere kanten van haar belevingswereld niet. Toch is er nu ook ruimte voor wat luchtiger werk. Het speelse, met oude analoog klinkende keyboards opgeleukte Grown Man klinkt zelfs erg vrolijk en ook het poppy Nervous Lonely Night en titeltrack Tell Me staan in schril contrast met  het leeuwendeel van het album. Ouderwets mijmerend op dreef is Jessica Lea Mayfield in het haast sinistere Run Myself Into The Ground en het eerste prachtige kwartet songs, I’ll Be The One That You Want Someday, het meeslepende Our Hearts Are Wrong, het buitengewoon catchy Blue Skies Again en het fraaie, gevoelige doch dreigend klinkende Somewhere In Your Heart, met (hartver)scheurend gitaarwerk.

Haar live optreden in de kleine zaal van Paradiso op 31 maart 2009 was imponerend. De kans is groot dat Tell Me de deuren naar grotere zalen/podia zal openen. Als Jessica Lea Mayfield zich zo indrukwekkend blijft ontwikkelen kan groter succes gewoon niet uitblijven en is haar Magnum opus slechts een kwestie van tijd.

Tracklisting Tell Me:

 1. I’ll Be The One That You Want Someday
 2. Our Hearts Are Wrong
 3. Blue Skies Again
 4. Somewhere In Your Heart
 5. Grown Man
 6. Trouble
 7. Nervous Lonely Night
 8. Sometimes At Night
 9. Tell Me
 10. Run Myself Into The Ground
 11. Sleepless