Jarvis Cocker – Theme From Likely Stories EP
Door op 02 juni 2016

Artiest: Jarvis Cocker
Album_title: Theme From Likely Stories EP
Genre: Alternative
Release_date: 06/03/2016
Label: Rough Trade
Theme From Likely Stories EP Jarvis Cocker

Met een 4-track 7 inch is Jarvis Cocker eindelijk terug. De vier tracks die op de EP te horen zijn bevat muziek die te horen is in de op 26 mei gestarte tv-serie Likely Stories gebaseerd op verhalen van Neil Gaiman. Het is de eerste muziek die Cocker uitbrengt na het verschijnen van zijn tweede solo album Further Complications uit 2009.

De serie, gebaseerd op een flink aantal korte verhalen van Gaiman, is gecreëerd door Iain Forsyth en Jane Pollard, de mensen die ook achter de wonderbaarlijk sterke Nick Cave-film 20.000 Days on Earth zaten. De opdracht om muziek voor de serie te maken bleek voor Cocker een gemakkelijke opgave. ‘Four grubby tales set in all night cafes, low rent drinking dens and doctor’s surgeries…’, vertelt Cocker over de serie. ‘I didn’t have to leave my comfort zone for this assignment’.

Voor de muziek werkte Cocker samen met Alasdair Malloy (Scott Walker), Bas Jan (Serafina Steer, Sarah Anderson, Jenny Moore), Martin Slattery (The Hours, Black Grape) en Tom Skinner (Melt Yourself Down). De van Portishead bekende gitarist Adrian Utley deed een gastoptreden. De 4 tracks die de 7-inch EP kent zijn alleen afgeleid van de titeltrack en laten een veelal praatzingende Cocker horen. De erg sterke melodieën en arrangementen doen denken aan de jonge Scott Walker, een grote held van Cocker.

Elke song kenmerkt een special episode in de serie. Zo is Foraging gelinkt aan de aflevering Feeders & Eaters waar een liefdesrelatie tussen twee, in leeftijd flink verschillende, personen net iets te ver gaat en is Looking For The Girl zowel de titel van een song als een aflevering waarin een fotograaf de onverwachte identiteit van zijn muze prijsgeeft. Poor Babes In The Wood verhaalt dan weer over een groep vrienden die elkaar ‘ghost stories’ vertellen waarbij een naschoolse ontmoeting een onverwacht groot geheim prijsgeeft.

Tracklisting Theme From Likely Stories (7 inch):

Kant A:

  1. Theme From ‘Likely Stories’
  2. Foraging

Kant B:

  1. Looking For The Girl
  2. Poor Babes In The Woods