Japandroids – No Singles
Door op 19 mei 2010

Band: Japandroids
Album_title: No Singles
Genre: Alternative
Release_date: 05/11/2010
Label: Polyvinyl
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2769786
No Singles Japandroids
3
3

Het Canadese punkduo Japandroids brak vorig jaar goed door in de indie scene met hun debuut album Post-Nothing dat in menig jaarlijstje mocht verschijnen. Met dat succes kwam natuurlijk ook de interesse in hun voorgaande werk. Om aan die vraag te voldoen, brengt de band nu twee EP’s uit: Lullaby Death Jams uit 2008 en All Lies uit 2007.  Beide EP’s werden in eigen beheer uitgebracht en zijn niet meer te krijgen.

Het niveau van deze cd ligt iets beneden dat van hun weergaloze debuut, maar er staan genoeg parels op om de fans erg blij te maken. Darkness On The Edge Of Gastown bijvoorbeeld dat bouwt op een weergaloze riff. De daarop volgende nummers klinken allemaal een beetje hetzelfde. Absoluut niet verkeerd, maar omdat we Post-Nothing eerst hoorden, ben je meer van deze mannen gewend. Lucifer’s Symphony steekt er dan weer met kop en schouders bovenuit. Couiture Suicide en Avant Sleepwalk zijn behoorlijk lawaaierig en net niet behept van pakkende stukjes in tegenstelling tot Coma Complacensy dat wel weer een echte knaller is.

No Singles laat een band horen die het al behoorlijk in zich heeft, die haar sound al helemaal voor elkaar heeft, maar nog net niet alleen maar toppers kan schrijven.  Wat dat aangaat haalt dit album het net niet bij Post-Nothing, maar voor de fans valt er toch voldoende te genieten.

Tracklisting No Singles:

  1. Darkness On The Edge Of Gastown
  2. No Allegiance To The Queen
  3. Sexual Aerosol
  4. Lovers/Strangers
  5. Lucifer’s Symphony
  6. Couture Suicide
  7. Avant Sleepwalk
  8. Coma Complacency
  9. To Hell With Good Intentions
  10. Press Corps

Written in Music Nieuwsbrief