In de gaten houden: Wildest Dreams
Door op 18 juni 2014

Band: Wildest Dreams
Album_title: Wildest Dreams
Genre: Alternative
Label: Smalltown Supersound

Eén van de albums die er dit jaar helemaal uit gaan springen is het gelijknamige debuut van Wildest Dreams, een project van de onnavolgbare en geniale DJ Harvey, het alias van de oorspronkelijk Britse (maar tegenwoordig tussen Londen en Los Angeles pendelende) Harvey W Bassett.

Het album is de soundtrack van Bootleg, een film die verhaald over de L.A. surf scene. Harvey vooral bekend van zijn super eclectische DJ-sets waarin hij krautrock met house, hiphop met disco, funk, soul en rock mixt, heeft zijn grote liefde voor de meer psychedelische kant van de rijke muziekgeschiedenis van Los Angeles volledig los laten gaan op Wildest Dreams. Het is een album als geen ander geworden waarin je dikke lagen Doors, vroege Fleetwood Mac, Scott Walker, Steely Dan, Can, Vanilla Fudge zelfs Golden Earring (de openingssong Rollercoaster kent een dikke referentie naar de weldadige finale van Vanilla Queen van hun meesterwerk Moontan) Tame Impala en Fuzz herkent.

Harvey schreef en produceerde het album zelf en nam ook de zang, drums en (gedeeltelijk) gitaren voor zijn rekening. Toetsenman Dan Hostie, bassist Ethan Philips en gitarist Sergio Rios vervolmaken zijn geweldige band.

Wildest Dreams klinkt als een heerlijke, groovy psychedelische trip die zowel tijdloos is als herinneringen oproept naar de glorieuze jaren 70. Wildest Dreams, merendeels uit dikke jamlike songs opgetrokken klinkt als de perfecte soundtrack van een lekker hedonisch L.A. feest waar je nooit meer weg wilt gaan. Wildest Dreams maakt de legendarische status van DJ Harvey alleen maar groter.

Hoewel het album pas einde van juli wereldwijd gaat verschijnen circuleert er momenteel in Engeland al een eerste oplage van 350 stuk op wit vinyl. Nu al een fijne collector van een album wat deze zomer absolute kleur gaat geven.