In de gaten houden: High Hazels
Door op 02 oktober 2014

Band: High Hazels
Album_title: High Hazels
Genre: Alternative
Label: Heist or Hit Records

Een band om in de herfst zeker in de gaten te gaan houden is het uit Sheffield afkomstige High Hazels. Een band met erg aanstekelijke songs en een coole uitstraling.

Op 27 oktober brengt High Hazels haar zelfgetitelde debuutalbum uit op het Engelse label Heist or Hit Records (The Crookes, Letting Up Despite Great Faults, Simian Ghost). Het kwartet bestaat uit broers en jeugdvrienden van begin twintig, met typische corduroy spijkerjasjes en korte jaren ’60 kapsels. Jongens die onbetaalbare gitaren met zich meeslepen maar geen buskaartje voor de reis naar huis kunnen betalen. High Hazels bestaat uit James Leesley (zang/gitaar), Scott Howes (gitaar), Paul Barlow (bas) en Anthony Barlow (drums).

high-hazels

Op hun debuutalbum zingen James, Scott, Paul en Anthony aanstekelijk en verhalend over wanderlust, nostalgie en jeugdverlangens. Het zijn geboren zwijmelaars. De vintage gitaren en catchy melodieën hebben een oorsprong in de sparkelende gitaarbands die vanaf de laten jaren 70, begin jaren 80 vanuit Engeland opkwamen. Enerzijds licht psychedelisch en fuzzy, anderzijds melodieus en heerlijk volgegooid met aanstekelijke gitaarrifs.