House Of Cosy Cushions – Haunt Me Sweetly
Door op 23 september 2012

160g
1LP
3mm
Outcast Cats
Band: House Of Cosy Cushions
Album_title: Haunt Me Sweetly
Genre: Roots, Alternative
Release_date: 09/24/2012
Label: Outcast Cats
Rating: Vier sterren (4)
Haunt Me Sweetly House Of Cosy Cushions
4
4

House of Cosy Cushions is een van de meest opvallende bands die Nederland rijk is. Een band met een fraaie dramatiek en prachtig diepe onderlagen.

De band die in 2004 in Amsterdam werd opgericht door zanger/gitarist (en kunstenaar) Richard Bolhuis, een aantal jaren vanuit Dublin opereerde, en nu weer helemaal terug in Nederland is, bracht ondertussen 3 albums uit, waaronder een samenwerkingsproject met de Ierse singer-songwriter Katie Kim. Met het nieuwe album Haunt Me Sweetly zetten ze de kroon op hun werk. Het is een fijn psychedelisch folk album met een donkere rand, exact de muziek die deze periode van het jaar warmte geeft. Akoestische en elektrische gitaren in combinatie met viool en de sterke vocalen van Bolhuis geven alle songs van Haunt Me Sweetly de juiste sfeer mee. Al helemaal als hij de vrouwelijke backing in vocalen krijgt. Korte en langere songs en schetsen van songs komen op het album samen in een fijn vloeiende muziektrip.

De muziek op Haunt Me Sweetly heeft een bezwerende, hypnotiserende werking. Prachtsongs als albumopener May, het fraaie titelnummer, Lake Dwelling en Wings beheersen de A-kant van de vinyl versie van het album. Het zijn prachtig sfeervol opgezette, psychedelische songs die fijn, die laag over laag worden opgebouwd. Hoogtepunten op de B-kant zijn het betoverend mooie Green Eyes Blazing, het zowaar nog mooiere Flood, het instrumentale Vlieland en het daarop volgende Bleed The Need. Songschrijver en muzikant Bolhuis beweegt zich op Haunt Me Gently als een Greg Weeks van de lage landen door een majestueus klinkende sfeerzetting en weet steeds de juiste toon te vinden. Zonder twijfel het meest opvallende en sterkste album van een Nederlandse band dit jaar.

House Of Cosy Cushions speelt aankomende woensdag 26 september in Vera, Groningen en donderdag 27 september in Paradiso, Amsterdam.

Tracklisting Haunt Me Sweetly:

 1. May
 2. Tigress
 3. Outcast Cats
 4. Haunt Me Sweetly
 5. In The Morning Sun
 6. Lake Dwelling
 7. Wings
 8. Cut A Rug
 9. Green Eyes Blazing
 10. Flood
 11. Vlieland
 12. Bleed The Need
 13. I Found A Place