Houndmouth – Little Neon Limelight
Door op 18 maart 2015

Band: Houndmouth
Album_title: Little Neon Limelight
Genre: Alternative, Roots
Release_date: 03/16/2015
Label: Rough Trade
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3387673
Little Neon Limelight Houndmouth
4.5
4.5

Na het uitstekende debuut From The Hills Below The City van twee jaar terug, is het uit New Albany afkomstige Houndmouth terug met Little Neon Limelight. Het is een al net zo enerverende collectie songs als het debuut geworden.

De band van Katie Toupin, Matt Myers, Zak Appleby en Shane Cody klinkt op hun tweede album nog net zo fris en aanstekelijk als op hun debuut maar de songs klinken nog diverser. Natuurlijk zijn het de loepzuivere vier stemmen die zowel op eigen kracht als in de meerstemmige koortjes ook op Little Neon Limelight weer geweldige indruk maken. Gelijk met albumopener Sedona ben je alweer helemaal verkocht. Geweldige song, geweldig gespeeld en geweldig gezongen.

Nadat de band de afgelopen jaren op tour ging met onder meer Alabama Shakes en The Lumineers gingen ze in Nashville met producer Dave Cobb (Sturgill Simpson) de studio in om er met het super aanstekelijke Little Neon Limelight weer uit te komen. Want niet alleen albumopener Sedona is geweldig, ook countryrocker 15 Years (“15 Years on the county line / Enough to make a man nearly lose his mind.”), het hartverscheurend mooie For No One, het door heerlijk gitaarwerk gedreven By God, My Cousin Greg, On Gasoline, Say It en de door drummer Cody gezongen al net zo hartverscheurende ballad Honey Slider behoren tot het beste dat je dit jaar zal horen.

Little Neon Limelight kent alleen maar super overtuigende songs. Een album ook dat met zoveel hoorbaar plezier en drive gemaakt is dat je er niet anders als volledig door overrompeld wordt. De songs zijn heerlijk divers in muzikale opvatting, er wordt geweldig gespeeld en de immer geweldige vocalen doen de rest. Little Neon Limelight is een geweldig album en Houndmouth de band om voor livedate optimaal in de gaten te houden!

Tracklisting Little Neon Limelight:

 1. Sedona
 2. Otis
 3. 15 Years
 4. For No One
 5. Black Gold
 6. Honey Slider
 7. My Cousin Greg
 8. Gasoline
 9. By God
 10. Say It
 11. Darlin’