Houndmouth gaat 2013 een prachtjaar maken
Door op 12 mei 2013

Band: Houndmouth
Album_title: From The Hills Below The City
Genre: Aklternative
Label: Rough Trade

Als er één album dit jaar grote indruk gaat achterlaten is het wel From The Hills Below The City, het debuutalbum van het uit Indiana afkomstige Houndmouth.

De band, die bestaat uit Katie Toupin, Matt Myers, Zak Appleby en Shane Cody, vond hun uitzonderlijke naam met het opnemen van de tracks in de nachtelijk uren omdat dan de bijgeluiden, zoals sirenes en claxons van auto’s, niet dwars door de songs te horen zouden zijn. Toen ze echter de opnamen terugluisterden bleken ze wel de honden van de buren te horen in de achtergrond. Shane zei dat de opnamen niet zouden werken omdat ze teveel ‘houndmouth’ bevatten. De bandnaam en een eerlijk geluid waren geboren.

Houndmouth startte aan het einde van 2011 in zuidelijk Indiana, en de band bracht het jaar daarop reeds een eerste EP uit met daarop 4 songs die gelijk diepe indruk maakten. De band heeft de gave om zowel rafelig robuust als fraai, rhythm & blues georiënteerd, alternative en ingetogen te klinken. De stemmen van zowel Shane Cody als Katie Toupin zijn het absolute handelsmerk van de band. Op het debuut From The Hills Below The City komen alle prachtige elementen van hun muziek gloedvol naar voren. En of het nu Katie is die Houston Train naar grote hoogten zingt, de geweldige country gospel harmonieën van Krampus of de soulfulle gitaren van het geweldige Penitentiary, elke track overtuigt op het glansrijke debuut dat op 3 juni in de winkels zal komen te liggen.

Neem alvast een voorproefje met de video van de eerste geweldige single Penitentiary.