Heruitgave Barefoot And Pregnant van The Serenes
Door op 17 juni 2013

Band: The Serenes
Album_title: Barefoot And Pregnant
Genre: Alternative
Label: Re:

Het vermaarde debuutalbum van het Friese The Serenes Barefoot And Pregnant wordt dit jaar opnieuw uitgebracht via Re:. Het is de tweede uitgave op het vorig jaar opgerichte reissue-label van Excelsior Recording.

De belangrijkste missie die het label zich heeft gesteld, is het boekstaven van belangwekkende episodes uit de Nederpopgeschiedenis. Barefoot And Pregnant hoort daar onmiskenbaar tussen, aangezien de plaat zich begin jaren negentig wist te meten met buitenlandse acts als The Feelies, Galaxie 500 en The Chills. De uitgave wordt op het nieuwe popfestival Welcome to The Village live gepresenteerd, op 27 juli.

The Serenes uit Joure werd in 1988 opgericht en stond onder meer bekend om hun heldere gitaargeluid en melancholieke teksten vol beeldspraak. Inspiratie werd geput uit de eenzaamheid die het wijdse Friese landschap oproept. In 1990 trokken The Serenes onverwacht veel aandacht met dit debuut met daarop singles Abiding Place en Rebecca (You’re Gonna Be Allright). Voor Barefoot And Pregnant kregen Theo de Jong (zang/gitaar), Paul Dokter (zang/gitaar), Ale Bosma (bas) en Joan Hooghiemstra (drums) unaniem grandioze kritieken en de plaat eindigde hoog in de jaarlijsten. In 1991 kreeg de band een Edison voor het album in de categorie Pop Nationaal.

Het driedaagse popfestival Welcome to The Village in Leeuwarden is op zaterdag 27 juli het podium voor de live presentatie van de uitgave. De Friese groep William Seen’s Transport Music vertolkt daar het album integraal met bijdragen van Jacob de Greeuw (Johan), Jelle Paulusma (Daryll-Ann), Maurits Westerik (GEM) en Anne Soldaat. Naast deze bijzondere uitgave staan er bijna zeventig acts op het programma, waaronder …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, And So I Watch You From Afar, Mister and Mississippi, Ewert and The Two Dragons, Beans & Fatback en Daily Bread. Een weekendticket voor het festival kost €50,-, een dagkaart voor zaterdag €35,-. Info: welcometothevillage.nl.

Het Re: label bestaat sinds 2012 en heeft als doelstelling belangwekkende Nederlandse popgeschiedenis te compileren en te bezorgen. De eerste uitgave was Hallo Venray’s ‘navelplaat’  The More I Laugh, The Hornier Due Gets.