Heerlijke Morrissey b sides overdaad
Door op 07 december 2009

Album_title: HMV Parlophone Singles
Genre: Alternative
Label: Parlophone
Release_date_reissue: 12/07/2009
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
HMV Parlophone Singles
3.5
3.5

Van de vroegere voorman van The Smiths, Morrissey, verschenen kortgeleden 2 dikke verzamelaars. Geheel gevuld met b kantjes en live tracks uit zijn rijke solo carrière en zeer de moeite waard.

The HMV/Parlophone Singles 1988 – 1995

Onder de titel ‘The HMV/Parlophone Singles 1988 – 1995’ wordt een overzicht gegeven van de periode die net na het uiteengaan van The Smiths met de eerste solo single ‘Suedehead’ en het album ‘Viva Hate’ begon en eindigde met de verzamelaar ‘The World Of Morrissey’. Het was net als bij The Smiths een rijke singles periode. In totaal werden het dikke aantal van 18 singles uitgebracht die vooral in thuisland Engeland met open armen werden ontvangen en dus hoog in de charts te vinden waren. Die (CD)singles werden vaak voorzien van meerdere extra tracks (b-sides) en die waren vaak ook nog eens erg interessant. Het erg mooie ‘I Know Very Well How I Got My Name’ of een fijne coverversie van ‘That’s Entertainment’ van The Jam zijn daar enkele voorbeelden van. Natuurlijk zijn er diverse tracks in andere versies te horen of zijn er 3 intro’s van songs te horen omdat maar niets gemist mag worden, maar de 3CD tellende boxset is te fraai om te laten liggen.

Swords

Het dubbele album ‘Swords’ bevat b-sides die gedurende de periode van zijn laatste 3 albums albums ‘You Are the Quarry’, ‘Ringleader of the Tormentors’ en het laatste album ‘Years of Refusal’ werden uitgebracht. De albums die hem na een aantal jaren sukkelen met platenmaatschappijen weer terug in de eredivisie van de muziek brachten. Alleen voor prachtige tracks als ‘Don’t Make Fun of Daddy’s Voice’, ‘My Life Is an Endless Succession of People Saying Goodbye’ en het erg fijne door David Bowie geschreven ‘Drive-In Saturday’ is dit al een must voor de liefhebbers. Voor diegenen die Morrissey de afgelopen jaren live hebben gezien en de wederopstanding van de oude held ook live hebben kunnen aanschouwen is er als extra CD een liveoptreden uit Warchau, Polen. Ondanks het feit dat de CD maar 33 minuten duurt is het wel 33 minuten optimale Morrissey live glorie. Zijn band en vooral gitarist, Baz Boorer, is in topvorm maar Morrissey steelt zelf de show met zijn uitstekende, beter dan ooit, klinkende stem.

Written in Music Nieuwsbrief