Hater – Red Blinders
Door op 05 februari 2018

Band: Hater
Album_title: Red Blinders
Genre: indie, alternative
Release_date: 12/01/2017
Label: Fire Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3731593
Red Blinders Hater
3.5
3.5

Hater, uit Malmö, bracht in 2016 de ep Radius en het album You Tried uit. Het kwartet trok daarmee al redelijk wat internationale aandacht. Hoewel de band momenteel nog geen nieuw album heeft afgerond, kan men met deze nieuwe ep, die eind vorig jaar uitkwam, het momentum wellicht nog even vasthouden. Met de vier songs op dit Red Blinders is in ieder geval weinig mis.

Blushing is een beeldschone, heldere popsong over verliefdheid, vol rijke gitaarpartijen en klimmende baslijnen. De ontwapenende zang van de immer sterke Caroline Landahl gaat hier mooi mee samen. Het resultaat is een warm en tijdloos geluid dat de indiepop van de latere jaren tachtig en de vroege jaren negentig in herinnering roept. Rest is vergelijkbaar maar laat hiernaast ook dunne, monotone gitaarpatronen horen die de song een paar keer effectief openbreken.

De triphopachtige titeltrack zet atmosferische gitaarpartijen tegenover lekkere lome beats en dat gaat prima samen. Middels stevige, snelle drums en krachtige, rafelige gitaren gooit Hater met de laatste song van deze ep het roer slim om. Zodoende krijgt deze fijne release op de valreep nog even een stevige injectie en wordt daardoor nog interessanter.

Tracklisting Red Blinders:

  1. Blushing
  2. Rest
  3. Red Blinders
  4. Hater