Half Moon Run – Sun Leads Me On
Door op 06 februari 2016

Band: Half Moon Run
Album_title: Sun Leads Me On
Genre: Neo folk, Pop
Release_date: 10/23/2015
Label: Glassnote Records
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3452864
Sun Leads Me On Half Moon Run
3
3

Half Moon Run, band uit Montreal die al tourde met Mumford and Sons en Of Monsters and Men, brengt nu hun tweede album uit. Waar de muziek wortels heeft in de jongste golf van akoestische folk of neo folk, om het maar zo te noemen, klinkt de band op dit album alsof ze hun geboortegrond verlaten en juist invloeden van bands als Radiohead en Coldplay in hun muziek willen integreren. Dat maakt dat het album een wat bijzondere mix is geworden. Enerzijds is het de vraag hoe de neo folkkant in het geluid zich ontwikkelt, anderzijds is het de vraag hoe daar het, min of meer Britpop geluid, op aansluit.

Half Moon Run gaat dat niet onverdienstelijk af; nummers als Consider Yourself en Turn Your Love zijn zeker geslaagde voorbeelden daarvan. In Devon Portielje heeft de band een zanger wiens stem zo veelzijdig is dat beide kanten zeker aan bod kunnen komen en de koortjes die de band laat horen, zijn daarbij goed verzorgd. Dat geldt ook voor de liedjes: het zit allemaal goed in elkaar. En er is, voor hen die niet zonder kunnen, ook de nodige meezingbaarheid in de liedjes.  Het zijn nummers uit het middenveld tussen neo folk en britpop, een aspiratie vertaald in leuke liedjes en zorgvuldig uitgevoerd.

Misschien is het dat wel. Het is een keurig verzorgd album met fraaie liedjes. En ja, er is variatie tussen uptempo en wat lagere versnellingen. Ja, men schakelt tussen neo folk en, noem het toch maar Britpop. Nergens echter prikkelt de muziek bovenmatig, nergens worden diepere lagen aangeboord. Muzikaal heeft de band zeker kwaliteiten, maar er mag meer verrassing in geluid naar voren komen. In The Debt is die verrassing wel wat aanwezig, alleen daar roept die sterk Radiohead associaties op. Sun Leads Me On is de titel van het album, we laten ons graag verrassen over wat de volgende bestemming is waar de zon de band naar toe brengt.

Tracklisting Sun Leads Me On:

 1. Warmest Regards
 2. I Can’t Figure Out What’s Going On
 3. Consider Yourself
 4. Hands In The Garden
 5. Turn Your Love
 6. Narrow Margins
 7. Sun Leads Me On
 8. It Works Itself Out
 9. Everybody Wants
 10. Throes
 11. Devil May Care
 12. The Debt
 13. Trust