H Grimace – Self Architect
Door op 04 augustus 2017

Band: H Grimace
Album_title: Self Architect
Genre: Alternative
Release_date: 04/20/2017
Label: Opposite Number
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3633774
Self Architect H Grimace
4
4

Wat een fijne aanwinst is het uit Zuid-Londen afkomstige H Grimace. Overduidelijk volop beïnvloed door de new wave uit de laat jaren 70/begin jaren 80, vindt de postpunk op hun debuut Self Architect een lekker dynamische en overtuigende vorm.

Gelijk vanaf albumopener Thoroughbred heb je de sound van H Grimace te pakken. De rafelige en hakkende gitaarsound, de melodieus tegelijk pompende bas, knallende kickdrum en snare en de energieke zang van zangeres Hannah Gledhill. De opvolgsong Land/Body heeft dezelfde onvoorwaardelijke overtuigingskracht.

Self Architect is een plaat van een band die de postpunksound van weleer nieuw elan geeft. Net als een band als Savages het een nieuwe schwung geeft. De met slim gitaarwerk, die van sfeervol melodieus tot aan lekker stevig rafelend rocken doorschiet, doorweven songs pakken je gelijk in en met de donkere zang van Gledhill krijgen ze een vervaarlijke gloed. Haar teksten over decadentie en het niet normaal met elkaar om kunnen gaan in deze tijden, die een hoogtepunt kennen in het door poëet Vivienne Griffin voorgedragen 2.1 Woman, sluiten daar naadloos op aan.

H Grimace weet de valkuil te ontwijken om als retro weggezet te worden door een album vol geweldige songs te hebben opgenomen. Songs die zich snel in de ziel nestelen. Vooral songs als het geweldige Lipsyncer, de fascinerende titeltrack en The Dial hakken er gelijk stevig in en de rest van de songs op Self Architect volgen dan al snel. De band klinkt als een goed geoliede machine en het door elkaar vervlochten gitaarwerk van Glendhill en Marcus P Brown is de grote aantrekker.

Self Architect is een sterk debuut van een band die je gelijk met deze handen vol songs live aan het werk wilt zien. De drive en klasse die ze op hun debuut laten horen verdienen een vol volume en zullen zonder problemen het publiek snel overwinnen.

Tracklisting Self Architect:

  1. Thoroughbred
  2. Land/Body
  3. Call It Out
  4. 2.1 Woman
  5. Lipsyncer
  6. Self Architect
  7. Excavations
  8. Jockey
  9. The Dial
  10. Royal Hush

Written in Music Nieuwsbrief